Чт, 2024-04-25, 00:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:55
109 десантників Порошенко відзначив високими нагородами і присвоїв звання генерал-майора командувачу ВДВ. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

З нагоди професійного свята військовослужбовців Високомобільних десантних військ України президент Петро Порошенко підписав Указ про нагородження державними нагородами 109 десантників.

Про це сьогодні, 2 серпня, інформує прес-служба глави держави.

"За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі до нагороди було представлено 109 військовослужбовців з усіх окремих аеромобільних бригад України: 95-ї, 80-ї, 25-ї, 81-ї, 79-ї. Дванадцять з них - посмертно", - йдеться у повідомленні.

Серед нагород, які отримали військові: орден Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, орден "За мужність" ІІІ ступеня, орден Данила Галицького.

Двадцять п'ять десантників у неділю отримали високі державні нагороди з рук президента у Слов'янську.

"Дивлячись на вас, я бачу підтягнутих, максимально зібраних, фізично сильних, впевнених в собі, впевнених в перемозі, не просто високомобільних, а високопрофесійних бійців, які є грозою для ворогів України. Воїни-десантники, продовжуючи славетні традиції "крилатої піхоти" минулих поколінь, вже у наші дні пишуть свою, власну, неповторну історію українських високомобільних десантних військ, яка сповнена героїзмом перемог", - наголосив Порошенко під час нагородження.

Військовослужбовці, представлені до нагород - захисники Донецького аеропорту, учасники бойових дій у Пісках, Водяному, Авдіївці, захисники Луганського аеропорту у 2014 році.

Також президент присвоїв почесне звання генерал-майора командувачу Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, Герою України Михайлу Забродському.

"На знак високої оцінки ратного подвигу Високомобільних десантних військ та їх командування, я прийняв рішення підписати указ про присвоєння командувачу ВДВ полковнику Забродському Михайлу Віталійовичу звання генерал-майор", - сказав Порошенко.

Верховний Головнокомандувач високо оцінив службу Забродського: "Впевнений, що сьогодні це той бойовий генерал, яким пишається вся Україна, який став символом десантних військ - безстрашним, професійним, освіченим, який командує добре озброєним видом Збройних Сил, який продемонстрував і продемонструє ваші унікальні здібності".

У прес-службі президента зазначили, що за час командування 95-ю окремою аеромобільною бригадою Високомобільних десантних військ полковник Михайло Забродський проявив себе як справжній патріот та захисник Батьківщини - під його безпосереднім керівництвом у стислі строки на високому професійному рівні планувались завдання підрозділам під час блокування міст Слов'янськ та Краматорськ. Бригаді вдалося у стислий термін, без втрат захопити та утримувати оперативно важливий пункт - гору Карачун.

У квітні минулого року під керівництвом Забродського була відбита бойова техніка 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, яка була захоплена сепаратистами у Слов'янську. У червні поблизу селища Селезньовка завдяки вмілим та чітким діям Забродського в умовах інтенсивного обстрілу було знищено два блокпости бойовиків, зірвано спробу прориву до 200 бойовиків з міста Слов'янськ. Того ж часу під його керівництвом аеромобільна група в районі населеного пункту Крива Лука не допустила відходу бойовиків на територію Російської Федерації.

У серпні минулого року Михайлу Забродському було присвоєння звання Герой України. Командувачем Високомобільних десантних військ Михайло Забродський був призначений у грудні 2014-го.

Нагадаємо, у неділю, 2 серпня, президент перебуває у Донецькій області з робочою поїздкою з нагоди Дня Високомобільних десантних військ.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1053 | Додав: adminA | Теги: командувач ВДВ, нагороди, звання генерал-майора, 109 десантників, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]