Пт, 2024-03-29, 09:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
10-18 травня у Києві працюватиме місія МВФ
Інші останні Економічні новини

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), очолювана Роном Ван Руденом (Ron Van Rooden), працюватиме в Києві в період з 10 по 18 травня у рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF, зазначено в повідомленні фонду в четвер, 5 травня.

"Місія на політичному рівні продовжить дискусії з українською владою в контексті другого перегляду програми, підтримуваної фінансуванням у рамках угоди EFF", - наводиться в релізі коментар постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше.

Як повідомлялося, глава Фонду Крістін Лаґард на зустрічі з українською делегацією на Весняних зборах керівників МВФ і Всесвітнього банку у Вашингтоні 20 квітня повідомила, що місія МВФ має намір відвідати Україну найближчим часом. Після цього новий уряд України під керівництвом Володимира Гройсмана ухвалив рішення про наближення цін на газ для населення до ринкового рівня, що є однією з ключових умов продовження співпраці з Фондом.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько 17 млрд доларів) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Проте дотепер країна отримала лише перший транш коштів на 5 млрд доларів і другий - на 1,7 млрд доларів. З осені минулого року програму було практично зупинено.

Офіційні представники МВФ неодноразово заявляли, що Фонд чекає прояснення ситуації навколо уряду України і стійкості парламентської коаліції, а також демонстрації боротьби з корупцією та готовності до подальших реформ для завершення другого перегляду програми EFF і надання третього траншу.

Представники української влади зазначали, що наявні ресурси дозволяють утримувати макроекономічну стабільність у країні за продовження паузи у фінансуванні МВФ до жовтня цього року, проте заявили, що докладуть зусиль для отримання чергового траншу вже влітку цього року. Для цього окрім рішення щодо цін на газ необхідно провести через Верховну Раду 13 законів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: місія МВФ, 10-18 травня, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]