Сб, 2024-04-20, 05:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
10 фігурантів у справі про розкрадання газу суд заарештував
Інші останні Кримінальні новини

Суд заарештував всіх 10 підозрюваних в причетності до злочинної схеми розкрадання газу українського видобутку, які були затримані 15 червня. Про це повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України, передає УНІАН.

"За результатами розгляду клопотань детективів НАБУ, узгоджених з прокурорами САП, за всіма 10 особам, затриманим в ході обшуків 15 червня, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів", - йдеться в повідомленні.

Сумарний розмір застави перевищує 1 млрд грн, додали в Антикорупційному бюро.

У той же час в НАБУ підкреслили, що, принаймні, дві постанови суду найближчим часом будуть оскаржені з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, оскільки суми застави, призначені судом, не є порівнянними з заподіяною шкодою.

Раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суд Києва ввечері в суботу, 18 червня, обрав запобіжний захід кільком підозрюваним у розкраданні держмайна у вигляді газу українського видобутку у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з альтернативою внесення застави.

Як повідомляє телеканал "112.Украіна", підозрюваному Владиславу Купріяненку було обрано заставу в розмірі 20 млн гривень.

Також суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн грн Лесі Железняк і Микиті Іванову.

Прокуратура просила суд про арешт Купріяненка, Железняк і Іванова з альтернативою внесення застави в розмірі 200 млн гривень, тому буде оскаржувати розмір застави в Апеляційному суді Києва.

Захист Железняк, в свою чергу, просила обрати в якості запобіжного заходу домашній арешт, щоб підозрювана могла доглядати за своєю матір'ю.

Згідно з повідомленням, Іванов заявив, що не збирається ховатися від слідства і вважає необгрунтованими підозри проти себе.

Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з альтернативою внесення застави обрана і Василю Пігуляку.

Нагадаємо, 15 червня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", в якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. За його словами, в даний час 10 з 20 учасників злочинної організації затримані, з ними проводяться слідчі дії.

Ситник зазначив, що серед 20 встановлених осіб, причетних до злочинної схеми, є і посадові особи ПАТ "Укргазвидобування".

17 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький повідомив, що слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 200 млн грн керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Рано вранці 18 червня Голосіївський районний суд Києва заарештував колишнього заступника глави правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу терміном на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі 450 млн грн.

Пізніше в суботу ЗМІ повідомили, що Солом'янський райсуд Києва заарештував терміном на 60 днів з правом застави в сумі 1 млн грн Валерія Посного - одного з 10 фігурантів кримінального провадження щодо розкрадання держмайна у вигляді газу українського видобутку.

Також аналогічний термін арешту на 2 місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн обрано Солом'янським судом ще одному фігуранту у даній справі - Олегу Рябошапкці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: 10 фігурантів, арешт, справа розкрадання газу, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]