Пт, 2024-04-26, 01:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:24
10-й міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez розпочався у Тернополі
Інші останні Культурні новини

У Тернополі сьогодні розпочався 10-й міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez. Учора під час відкриття фестивалю директор тернопільської програми Олег Макогін заявив, цього року на концертах звучатиме джаз різного спрямування, передає УНІАН.

"Зокрема, тернополяни отримають змогу почути оригінальний проект Saagara, у якому 5 віртуозів поєднують індійську музику, що має незвичну ритміку і мелодійну структуру, та традиційну європейську музику", – зазначив Макогін.

Впродовж трьох днів на тернопільській сцені виступатимуть музиканти з проекту українського джазмена Ігоря Закуса; гурт музикантів із США, України і Польщі Logan Richardson & Igor Osypov Quartet; Atomic Simao, які у 2014 році на Jazz Koktebel отримали премію "Відкриття року"; один з кращих колективів Польщі Vehemence Quartet.

Концерти відбуваються в обласному драмтеатрі, після чого в одному з місцевих барів відбуваються джем-сейшени.

У неділю, 6 грудня, за задумом організаторів, для ближчого спілкування музикантів та публіки весь концерт пройде на сцені бару.

Міжнародний фестиваль Jazz Bez започатковано у 2000 році з ініціативи львівського мистецького об’єднання "Дзиґа" та Польського інституту в Києві. Фестиваль проводиться одночасно в містах України та Польщі в першій половині грудня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: 10-й міжнародний джазовий фестиваль, тернопіль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]