Чт, 2024-04-25, 16:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
13 можливих наступників папи римського назвали ЗМІ. Після зречення Бенедикт XVI буде жити в жіночому монастирі
Інші останні Новини світу
Відразу після оголошення папи римського Бенедикта XVI про зречення почалося обговорення того, хто може стати наступним понтифіком. Польський телеканал ТВН24 наводить список найбільш ймовірних претендентів на Святий престол.

У цьому списку 13 кандидатур - чотири італійця, чотири латиноамериканця - два аргентинця, а також представники Гондурасу і Бразилії, і по одному представнику Канади, Гани, Нігерії, США і Австрії, передає "Інтерфакс-Україна".

В фаворити поки виходять 65-річний кардинал з Гани Пітер Терксон, 67-річний кардинал з Канади Марк Уелле, 80-річний кардинал з Нігерії Френсіс Арінзе, 77-річний італійський кардинал Тарчізіо Бертоне, 71-річний італійський кардинал Анджело Скола.

ТВН24 зазначає, що весь склад нинішньої колегії кардиналів - це висуванці папи Івана Павла II і Бенедикта XVI. Це може зіграти на користь кандидата-консерватора. Однак, продовжує телеканал, варто взяти до уваги, що близько половини колегії кардиналів складають європейці, що підвищує шанси представників Італії.

Раніше в понеділок стало відомо, що папа римський вирішив зректися престолу 28 лютого. Бенедикт XVI пояснив своє рішення тим, що у нього не вистачає сил, щоб ефективно керувати католицькою церквою. Зречення Бенедикта XVI стало несподіванкою навіть для його близьких соратників.

Як очікується, нового папу римського буде обрано до кінця березня. Після зречення Бенедикт XVI збирається оселитися в літній резиденції понтифіків біля Риму. Він не буде брати участь у конклаві, на якому буде визначено його наступника.

Після проживання в резиденції колишній папа буде жити в жіночому монастирі. Про це повідомив журналістам глава Служби Святого Престолу священик Федеріко Ломбарді.

"Понтифік відправиться в жіночий монастир на Ватиканському пагорбі, але сам не буде в самітництві. Буде користуватися свободою, хоча, звичайно, ця ситуація екстраординарна, подивимося, як він буде жити", - сказав Ломбарді, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Останнього разу випадок зречення понтифіка від престолу стався в 1415 році - тоді свою посаду залишив папа Григорій XII. За кодексом канонічного права, папа римський має право самостійно ухвалити рішення про зречення без будь-якого підтвердження будь-ким. Єдиною умовою його зречення є вільна воля папи.

Тим часом, букмекерські контори почали приймати ставки на ім'я і національність майбутнього понтифіка. На даний момент фаворитами у букмекерів є нігерійський кардинал Арінзе, ще один африканець - Терксон з Гани, а також канадський куріальний кардинал Уелле.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1334 | Додав: adminA | Теги: зречення, Бенедикт XVI, наступників, жіночому монастирі, 13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]