Чт, 2024-04-18, 22:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
13 тисяч українців скористалися шансом і подали заявки на легалізацію в Італії
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Заявки на легалізацію в Італії подали 13 тис 148 українців. Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький. "13 тисяч 148 українців подали заявки на легалізацію в Італії в рамках закону, що передбачає амністію для нелегальних працівників", – розповів Городецький, посилаючись на інформацію Міністерства внутрішніх справ Італії, пише "Тиждень.ua".

За словами Городецького, загалом подано 134 тис 576 заявок. Українці посіли четверте місце за кількістю поданих заявок. У першу трійку ввійшли громадяни Бангладешу, Марокко та Індії.

"Відносно невелика кількість запитів, як у цілому, так і від українців зокрема, зумовлена суворістю вимог цього закону. Так, кожен працедавець повинен був оплатити 1 000 євро та соціальні внески за період нелегального працевлаштування. Робітник, в свою чергу, повинен документально підтвердити своє перебування в Італії станом на 31 грудня 2011 року", – пояснив голова Християнського товариства українців в Італії.

"Далася взнаки також економічна криза, яка призвела до збільшення безробіття серед іммігрантів. Отож багато наших земляків не змогли легалізуватися", – додав він.

Як відомо, закон про легалізацію іноземних громадян діяв протягом місяця – з 15 вересня по 15 жовтня цього року. При цьому на термін його дії був оголошений мораторій на депортацію нелегальних іноземців. Від сьогодні правоохоронці відновлюють контроль із застосуванням суворих санкцій як для робітників, так і для роботодавців, які не скористалися дією цього закону.

Нагадаємо, що у 2009 році було офіційно зареєстровано 174 тисячі вихідців з України, з них 80% – жінки. Вони допомагають італійцям доглядати дітей, літніх і хворих людей. Така робота завжди є, незважаючи на кризу, й фахівці зазначають, що нестабільність економічної ситуації менше вплинула на перспективи працевлаштуватися для жінок-заробітчанок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: легалізацію, Італії 13 тисяч українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]