Вт, 2024-04-16, 17:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:09
13 великих банків Єврокомісія звинуватила у змові
Інші останні Новини Європейського Союзу
Єврокомісія висунула звинувачення в порушенні антимонопольного законодавства проти 13 банків, Міжнародної асоціації свопів і деривативів та дослідницької організації Markit. Відповідна інформація міститься в оприлюдненому сьогодні прес-релізі ЄК, повідомляє "РБК".

Як наголошується, комісія вже направила заяви про заперечення у вищевказані організації.

У документі перераховуються дії банків та організацій, які викликали підозри регулятора.

Зокрема, за підсумками дворічного розслідування висунуті звинувачення в "антиконкурентних діях" проти Банку Америки, Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, RBS, UBS.

"Виходячи з попередніх висновків ЄК, банки, ймовірно, діяли спільно. Їхня змова була спрямована на те, щоб не допустити на ринок біржових операторів, бо банки побоювалися, що біржовий трейдинг знизить їхній прибуток на позабіржовому ринку цінних паперів, де вони діють як посередники", - наголошується в повідомленні.

Раніше керівники та аналітики фінансових інститутів заявили газеті Financial Times, що зростання прибутковості облігацій поставило під загрозу фінансовий стан світових банків. За даними видання, банки зібрали гігантські портфелі ліквідних цінних паперів, частково за вказівкою регуляторів, а частково через те, що не змогли знайти кращих можливостей розмістити кошти, отримані як депозити.

Як повідомлялося, у квітні центральні банки втратили 560 млрд дол на падінні ціни золота протягом останніх кількох днів. "Схудли" гаманці й іменитих інвесторів: зокрема, мільярдер Джон Полсон недорахувався 1,5 млрд дол.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: змові, Єврокомісія, 13 великих банків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]