Чт, 2024-04-25, 03:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:50
156 ліцензій на участь у літніх Іграх у Ріо українські спортсмени вже вибороли, розповів Жданов
Інші останні Спортивні новини

Україна вже отримала 156 ліцензій у 25 видах спорту на участь у літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро станом на травень 2016 року.

Як йдеться у повідомленні Міністерства молоді і спорту України, міністр молоді та спорту Ігор Жданов у рамках засідання штабу олімпійської підготовки відвідав навчально-спортивний центр "Конча-Заспа", поспілкувався зі спортсменами та тренерами, ознайомився з умовами тренувань.

Міністр разом із президентом НОК України Сергієм Бубкою завітали до залів спортивної гімнастики, важкої атлетики, вільної та греко-римської боротьби. Зокрема, Жданов поспілкувався з одним із володарів олімпійської ліцензії зі спортивної гімнастики Ігорем Радивіловим та тренером збірної Геннадієм Сартинським.

Радивілов і Сартинський розповіли, що закуплене міністерством і НОК України сучасне обладнання – покращило спортивні результати. Це повною мірою проявилося на нещодавньому Кубку світу в Болгарії, де Радивілов разом з Олегом Верняєвим на двох вибороли 5 із 6 можливих золотих нагород.

"Хлопці змагалися на тих же нових снарядах, що були закуплені нами для бази "Конча-Заспа". Вкотре переконався, що на нове обладнання для провідних олімпійських збірних команд України державі потрібно виділяти гроші, хоч як би складно було. Розраховуємо на виділення відповідних коштів при внесенні змін до Державного бюджету на 2016 рік", - зазначив Жданов.

У свою чергу Радивілов особисто подякував Жданову та президенту НОК Бубці за ті зусилля, які були спрямовані на успішне вирішення квартирного питання для нього і Верняєва.

Під час засідання штабу олімпійської підготовки міністр також проінформував про те, що станом на 16 травня українські спортсмени вже вибороли 156 ліцензій у 25 видах спорту на участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Бубка поінформував про виділення 70 щомісячних стипендій по 7,5 тис. грн. для провідних спортсменів, учасників Ігор у Ріо-де-Жанейро.

Члени штабу також обговорили низку стратегічних і проблемних питань заключного етапу підготовки до Олімпійських ігор, які потребують уваги Організаційного комітету на чолі з прем’єр-міністром, міністерств та відомств, органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, наприкінці 2015-го Жданов заявив, що уряд та Мінмолодьспорту разом зі спортивними організаціями та профільним комітетом Верховної Ради зробили все можливе, аби в Державному бюджеті на 2016 рік були передбачені додаткові кошти на підготовку спортсменів до Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. "Бюджет Міністерства у 2016 році збільшено до 1 мільярда 420 мільйонів гривень. З них 441 мільйон гривень за окремими статтями бюджету буде спрямовано безпосередньо на заходи з підготовки до Олімпійських та Паралімпійських ігор, виплату солідних призових за нагороди. Все це разом із придбаним сучасним спортивним обладнанням та формою, безумовно, поліпшить якість навчально-тренувального процесу, мотивацію спортсменів та наших збірних команд. Для нас підготовка до Олімпіади це пріоритет №1", - наголосив Жданов.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: Жданов, українські спортсмени, ріо, 156 ліцензій, літні Ігри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]