Чт, 2024-04-25, 21:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
15 тонн хамси викинулося на берег у Криму. Їсти її небезпечно
Інші останні Надзвичайні новини

У Керчі на берег в цілому викинулося 15 тонн хамси. Такі результати дослідження фахівців при обстеженні побережжя протяжністю близько 30 кілометрів - від селища Героївське (Керченська протока) до мису Киз-аул (передпритока Чорного моря).

Найбільша щільність мертвої хамси виявлена у селищ Набережне і Заповітне - до 30 кг на погонний метр. У селища Героївське як і біля мису Киз-аул, на березі виявлялося до 10 екз. хамси на погонний метр, передають "Новости Крыма". Керченські фахівці зробили висновок про те, що масова загибель такої кількості азовської хамси в південній частині Керченської протоки відбулася в результаті ї високої чисельності популяції, затримки в місцях нагулу, різкого погіршення метеорологічних і гідрологічних умов, що викликали переохолодження риб і їх винесення на узбережжя.

Фахівці підкреслюють, що хамса, зібрана в місці загибелі з метою її особистого споживання або продажу, може становити небезпеку для населення, і закликають інспекторські ветеринарні служби міста бути уважними до документів, підтверджуючих легальність походження, якість і безпеку рибної продукції.

Відзначимо, що півроку назад в Дніпровському лимані загинуло 1,5 тонни риби через викид сірководню з глибини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1212 | Додав: adminA | Теги: 15 тонн хамси, Керчі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]