Пт, 2024-04-19, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
168 тисяч тонн вугілля з ПАР припливли в Україну
Інші останні Економічні новини

До порту "Південний" завезли 168 тис. тонн антрацитного вугілля з Південно-Африканської Республіки. Про це 6 грудня на своїй сторінці у Facebook повідомило Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

"Вчора ввечері в український порт "Південний" зайшов суховантажний корабель Bulk China з 168 тис. тонн антрацитного вугілля. Це вже третій корабель, що прибуває до України в рамках контрактів, підготовлених на доручення міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина щодо диверсифікації постачання антрациту", - зазначається у повідомленні.

Корабель уже почали розвантажувати, і цього тижня перші вагони з вугіллям будуть відправлені на Трипільську ТЕС.

Контроль якості здійснює міжнародна компанія SGS, яка вже відібрала проби в порту призначення, додали у Міненерго.

Наступний вантаж антрациту до України очікується 12 грудня, ще два кораблі прибудуть в січні 2016 року.

Нагадаємо, з кінця листопада Росія й окуповані бойовиками райони Донбасу припинили відвантажувати вугілля в Україну через припинення постачання електроенергії в анексований Росією Крим.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк визнав, що в Україні недостатньо вугілля для проходження зимового періоду.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляв, що запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, з урахуванням тих обсягів імпортного вугілля з ПАР, які вже завантажені на судна, достатні для забезпечення стабільності роботи енергосистеми України протягом 50 днів. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: 168 тисяч тонн вугілля, україна, пар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]