Сб, 2024-04-20, 06:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
18 курсантів загинули у Багдаді в результаті теракту біля поліцейської академії
Інші останні Новини світу

Сьогодні, 19 лютого, в результаті підриву вибухового пристрою терористом-смертником біля поліцейської академії в столиці Іраку Багдаді, загинули 18 осіб, повідомляє <а href="http://www.ria.ru/incidents/20120219/569702595.html">РИА "Новости" з посиланням на Рейтер.

Вибух стався на блокпості перед академією, розташованою на північному сході іракської столиці.

В результаті вибуху зайнялася велика кількість автомобілів.

Смертник вибухнув біля блокпосту в мить, коли курсанти виходили з академії. Всі загиблі - курсанти або чинні співробітники поліції.

Жодне угрупування поки не узяло на себе відповідальність за теракт.

Як повідомлялося, 27 січня в Багдаді підірвали похоронну процесію, загинуло понад 30 осіб, близько 60 отримали поранення.

Нагадаємо, теракти в Багдаді поновилися з 18 грудня 2011 року після виведення контингенту американських військ. Відзначимо, що в країні йде запекла боротьба за владу між кланами суннітшв і шиїтів. Ім'я віце-президента від партії суннітiв Тарiка аль-Xашимі пов'язують з "Аль-Каїдою". Його конкурента прем'єра-міністра прошиїтського Нурі аль-Маліка звинувачують в узурпації влади.

Відзначимо, сенатори США від Республіканської партії Джон Маккейн і Ліндсі Грем в спільній заяві попросили президента Барака Обаму знову почати переговори з Іраком про можливість розмістити в країні американський військовий контингент.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1085 | Додав: adminA | Теги: У Багдаді в результаті теракту біля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]