Пт, 2024-03-29, 01:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:09
1,3 млрд доларів уряд накопичив на проходження опалювального сезону
Інші останні Економічні новини

Уряд України накопичив близько 1,3 млрд дол. на проходження осінньо-зимового періоду, - повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на нараді з головами облдержадміністрацій у рамках робочої поїздки до Чернівців 3 жовтня, повідомили у прес-службі Кабміну.

Водночас глава уряду наголосив на необхідності для голів ОДА забезпечити вчасний початок опалювального сезону: "Якщо не буде тепла, люди не будуть платити по рахунках. Друге – щоб ви вчасно збирали гроші. Якщо не буде грошей – газу теж не буде".

Завдання, яке поставив перед собою уряд - звільнитися від російської газової залежності. Вже зараз, зазначив Яценюк, 70% газу Україна купує з Європи.

Кабмін, за словами прем’єра "прибрав олігархів із газового сектору", аби мати лише прямі контракти з європейськими компаніями.

Ще одне важливе завдання - зменшити споживання газу. Через те, що в країні не було зроблено таких кроків 20 років тому, Україна, за словами Яценюка, втратила "2 десятки млрд дол.": "Просто в повітря відправили гроші - доларами палили й опалювали котли".

Яценюк нагадав, що уряд встановив пільгову ціну на 200 куб м газу для домогосподарств, які використовують газ для опалення. Зараз вона становить 3600 грн за тис куб м.

Прем`єр звернувся до керівників ОДА забезпечити оформлення субсидій для громадян.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: уряд, проходження опалювального сезону, 3 млрд доларів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]