Пт, 2024-03-29, 15:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
200 млн євро кредиту Євробанк надав на оновлення громадського транспорту в 20 містах України
Інші останні Економічні новини

Один з основних кредиторів муніципальних проектів приватного сектору економіки України, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписав угоду з Міністерством інфраструктури України про виділення 200 млн євро кредиту, які підуть на оновлення і модернізацію міського пасажирського транспорту в 20 містах країни.

Відповідну угоду підписали сьогодні, 11 листопада, міністр інфраструктури України Володимир Омелян і віце-президент ЄІБ Вазіль Гудак у присутності прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Як зазначив глава українського уряду перед підписанням документа, цей проект є дуже важливим для українських міст і дасть можливість оновити муніципальний транспорт, зокрема і трамвайний та тролейбусний парки.

У свою чергу віце-президент ЄІБ також підкреслив важливість цього інфраструктурного проекту для українських міст.

"Цей проект важливий для нас з кількох причин: дуже важливо фінансувати якомога більше проектів на місцевому рівні, щоб вони стосувалися людей на місцях", - сказав Гудак.

Згідно з прес-релізом, розданим у ході заходу, загальна вартість проекту модернізації міського транспорту становить 400 млн євро, 200 з яких виділить під держгарантії ЄІБ терміном до 22 років і пільговим періодом сплати тіла кредиту до 5 років. А джерелом співфінансування виступить Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і місцеві бюджети.

Перший етап реалізації проекту планують реалізувати в Києві, Білій Церкві, Івано-Франківську, Кропивницькому, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Тернополі, Харкові та Чернігові. Фінансування проекту ЄІБ планується здійснити 15 траншами протягом 5 років, а повертатимуть кредит тільки за кошти місцевих бюджетів.

Нагадаємо, раніше Європейський інвестиційний банк виділив 400 млн євро на проекти в аграрній галузі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: оновлення громадського транспорту, 20 міст України, Євробанк, 200 млн євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]