Пт, 2024-03-29, 10:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів



Європейське космічне агентство опублікувало фотографію марсіанського кратера, навколо якого є незвичайна рідиноподібна зона кратерного викиду.
Останні Новини світу науки і технологій | Новини європейської України| Додано: 2012-07-06| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



Кількість жертв двох найсильніших буревіїв, що пронеслись в минулі п'ятницю та неділю над Східним узбережжям США, досягла 27 людей. Раніше на цьому тижні повідомлялося про 22 загиблих.



Україна має два хворих місця: Голодомор і українську мову, міркує український письменник Андрій Курков в коментарі для The Guardian.



Поки вітчизняні правоохоронці збирають матеріали кримінальної справи на Сандея Аделаджу, пастор почав збирати гроші з вірян на новий проект - "Ісусленд".



Дитинча панди, яке народилося в зоопарку Токіо, опинилося в центрі дипломатичного скандалу між Японією та Китаєм.



Чиновник Одеської облдержадміністрації, директор департаменту з обслуговування іноземних представництв Анатолій Попов назвав Одесу "російським містом".



7 липня в Києві мінлива хмарність, уночі без опадів, удень місцями короткочасний дощ, гроза, вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +20...+22 градуси, удень +30...+32 градуси.



У четвер, 5 липня, на відеохостингу YouTube з'явився ролик, на якому графічна маска Гая Фокса від імені хакерів Anonymous спотвореним електронним голосом зачитує звернення до українців.




У Запоріжжі керівник регіональної громадської організації "Просвіта" прикував себе до пандуса будинку Запорізької облдержадміністрації, а його однопартієць обмотав себе і 6-річного сина ланцюгами на знак протесту проти заборони суду проводити акції.




Сьогодні, 6 липня, Верховна Рада схвалила рішення президента Віктора Януковича про направлення миротворчого контингенту України, що знаходиться в Ліберії, в Кот-Д'Івуар.



Глядачам фестивалю в Карлових Варах сподобався український фільм "Будинок з башточкою" режисерки Єви Нейман. Стрічку переглядали в рамках конкурсу "Зі Сходу до Заходу".



Суперечки між Україною та ЄС у справі Юлії Тимошенко і результат парламентських виборів у жовтні - саме це, а не "сьогоднішні суперечки з приводу мови", допоможе визначити, який шлях обере країна на майбутні десятиліття.



На Прикарпатті депутати всіх рівнів заявляють, що мовний закон не підлягає виконанню на території області. Про це йдеться у рішенні спільної сесії обласної, районних, міських рад Івано-Франківщини, що відбулась в Івано-Франківську просто неба під стінами адміністративного будинку.



Акція проти мовного закону під Українським домом вистояла третю ніч поспіль. Близько четвертої години ранку там сталася штовханина між протестувальниками та "Беркутом" через біотуалет.



Опозиція розпустить акцію протесту, якщо до кінця сесії, яку мають закрити завтра, не буде підписаний закон про мови. Про це на брифінгу заявив народний депутат Микола Томенко.



Президент Росії Володимир Путін 12 липня відвідає з робочим візитом Україну, де в Ялті під головуванням глав держав відбудеться п'яте засідання Російсько-Української міждержавної комісії.