Чт, 2024-04-18, 04:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
2014 - ТОП-10 лобістів України в світі – (РЕЙТИНГ)
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Переможцем сьомого рейтингу «ТОП–10 лобістів України у світі – 2014» стала Президент Литви Даля Грібаускайте. Результати щорічного експертного опитування Інституту світової політики були презентовані сьогодні (29 січня) в Інституті світової політики.

«Срібло» у колишнього Міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта, а «бронза» – у сенатора-республіканця Джона МакКейна. На четвертому місці – американський історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер, на п’ятому – єдиний українець, який потрапив до рейтингу, - Президент Петро Порошенко, на шостому - Канцлер ФРН Ангела Меркель, сьоме - у засновника фундації «Відкрите суспільство» Джорджа Сороса, восьме – у Віце-президента США Джозефа Байдена, дев’яте – у сенатора-демократа Роберта Менендеса, десяте – у Прем'єр-міністра Канади Стівена Гарпера.

«Рейтинг за 2014 рік - унікальний. Вісім з десяти імен, які присутні у цьогорічній десятці, фігурують в ній вперше (серед двох, які втримались з попередніх рейтингів — лише Даля Грібаускайте та Карл Більдт). Крім того, вперше до рейтингу не ввійшло жодного представника традиційного лобіста України за кордоном — Польщі. Натомість, увійшло чимало представників Сполучених Штатів», - розповіла директор Інституту Альона Гетьманчук, презентуючи результати опитування.

Як відзначили в Інституті світової політики, формальні критерії оцінювання залишились незмінними: постійне залучення до української тематики на міжнародному рівні, промотування України з міжнародних трибун та сприяння європейській інтеграції. Однак, зважаючи на анексію Криму та війну Росії проти України на Донбасі, з’явився ще один неформальний критерій — публічне відстоювання позицій України на міжнародній арені в дипломатичній, інформаційній та інтелектуальній війні, ініційованій Росією.

Участь в опитуванні взяло 45 українських і закордонних експертів.

Лідером рейтингів за 2013 та 2008 роки був Президент Республіки Польща (1995-2005) Алєксандр Кваснєвські, за 2012 рік - Президент Республіки Польща Броніслав Коморовські, за 2011 - комісар Європейської Комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, за 2010 - український меценат Віктор Пінчук, а за 2009 – брати Володимир та Віталій Клички.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: 2014, світі, ТОП-10 лобістів України, (РЕЙТИНГ) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]