Чт, 2024-03-28, 22:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:45
2018-го року роботи витіснять людей із офісів
Інші останні Новини світу науки і технологій
Багато людей вже зараз сильно залежать від технологій, які використовують для вирішення найрізноманітніших повсякденних завдань. Технології з неймовірною швидкістю інтегруються в людське життя, і до того дня, коли робочі місця займуть роботи, залишилося зовсім недовго.

Як передає FederalPost, експерти в галузі штучного інтелекту прогнозують, що менш ніж за п'ять років офісних працівників зовсім не залишиться, а людину повністю замінять машини.

Ідея про те, що роботи колись зможуть виконувати всю низькокваліфіковану роботу, не нова, але Ендрю Андерсон, генеральний директор компанії британської компанії Celaton, заявив, що це відбудеться набагато раніше, ніж передбачалося спочатку.

"Я боюся, що той день, коли відпаде необхідність у більшості канцелярських працівників, вже не за горами. Цьому сприяють видатні успіхи науковців, що працюють над створенням штучного інтелекту (ШІ)", - сказав він.

На сьогодні ШІ вже здатний, наприклад, швидко вирішувати трудомісткі канцелярські завдання автоматично, а новітні моделі спроможні на рішення, які до снаги лише людині.

Андерсон сказав, що його компанія провела дослідження, метою якого була оцінка темпів зростання галузі. Як встановили експерти, галузь розвивається все швидше, і судячи з усього, зможе надати заміну клеркам раніше, ніж до цього встигнуть підготуватися урядові органи.

ШІ здатний читати і розуміти сенс всього документа, вивчаючи закономірності слова і фрази в контексті. Саме ця здатність до навчання зводить до мінімуму потребу в канцелярських працівниках.

"Той факт, що машина не може виконати деякі завдання, компенсується її постійним самонавчанням. Вона здатна вирішити, як впоратися із завданням швидше і краще, а це означає, що канцелярські працівники незабаром будуть не потрібні", - заявляє Андерсон.

Наприклад, машина може розпізнавати дублікати позовів до страхових компаній, знаючи, що вона бачить номер телефону або адресу. Вже в багатьох інтернет-магазинах замовлення клієнтів розглядаються з використанням автоматизованих засобів обслуговування.

Андерсон додав, що ШІ здатний "змінити правила гри", і хоча це може вплинути на рівень зайнятості, споживачі від цього тільки виграють. Використання машин уможливить значно підвищити продуктивність, і отже, скоротити витрати. Вони можуть поліпшити якість обслуговування клієнтів.

До 2025 року машини зможуть обробляти інформацію, коригувати завдання, ухвалювати рішення і перепрограмувати себе, вважають експерти компанії Celaton.

Нагадаємо, наприкінці жовтня в США представлений перший автоматичний заправник. Робот може відчиняти кришку бензобака і заливати в нього бензин. За словами творців такого робота, час на заправку машини скорочується одразу на 30 відсотків, а робот не проливає пального на землю. Крім того, робот дозволить водієві взагалі не виходити з машини - він зможе приймати й оплату.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: людей із офісів, 2018-го року, роботи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]