Чт, 2024-04-25, 16:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:59
20 побиттів журналістів за 2012 рік - і ніхто за це не відповів - Стець
Інші останні Політичні новини
За останній рік сталося близько двадцяти випадків побиття журналістів, але ніхто за це не відповів. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова парламентського комітету зі свободи слова Юрій Стець.

"За останній тільки рік є близько двадцяти випадків побиття - не перешкоджання, а побиття журналістів. По жодному з цих випадків, жодна людина не відповіла. Тому, коли виходить президент і говорить: ми захищаємо свободу слова, це основа демократичної держави – це бла, бла, бла", - сказав він.

За словами Стеця, жодної дії, коли би людину притягнули за 171-ю статтею Кримінального кодексу (перешкоджання діяльності журналіста) і вона б відповіла, немає.

"Немає навіть тоді, коли є відео, на якому б'ють журналіста, ми ж знаємо ці випадки. Тому між словами і тим, що відбувається, є велика прірва", - додав він.

У серпні 2012 року Інститут масової інформації (ІМІ) констатував різке збільшення кількості порушень прав журналістів. Зовсім нещодавно, 26 вересня, на проспекті Вернадського в Києві невідомими особами був побитий журналіст телеканалу "1+1" Дмитро Волков.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: 20 побиттів журналістів, 2012 рік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]