Сб, 2024-04-20, 11:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
20 тис. мешканців сходу України отримали вже українську гуманітарну допомогу - МКЧХ
Інші останні Новини з регіонів України

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) вже роздав на сході України 100 тонн української гуманітарної допомоги, російська частина колони поки проходить перевірку. Про це повідомив представник МКЧХ в Україні Андре Лерш, передає "Інтерфакс-Україна".

"За останні дні українська та російська влада окремо направили конвої з допомогою для Східної України і попросили допомоги МКЧХ в організації доставки. МКЧК як і раніше готовий забезпечити доставку і української, і російської допомоги", - сказав Лерш.

За його словами, допомога від української влади була частково розподілена в районах Сєвєродонецька та Лисичанська, де МКЧХ в тісній співпраці з українським Червоним Хрестом роздав понад 100 тонн допомоги для більш ніж 20 000 осіб. Міста розподілу - Старобільськ, Сватове, Новоайдар, Новопсков, Біле, Дракіне, Сєвєродонецьк, Кремінна, Лисичанськ, Гірськ, Щастя.

МКЧХ також готовий незабаром доставити допомогу в місто Луганськ з Сєвєродонецька.

Що стосується допомоги, наданої російською владою, то "262 вантажівки знаходяться в Каменську - з їжею, водою, генераторами та іншими предметами".

"Перевірка їх вмісту триває станом на ніч 21 серпня", - сказав він. Відзначається, що МКЧХ отримав всю необхідну інформацію про вміст вантажівок.

Лерш розповів, що більше 40 співробітників МКЧХ в даний час знаходяться в безпосередній близькості до конвою.

"Було прийнято рішення, між владою України і Російської Федерації, що російські вантажівки пустять на українську територію, в кожній вантажівці буде по одному водію. Рештою супроводжуючих будуть співробітники МКЧХ. Після того, як вантажівки будуть розвантажені в Луганську, вони повернуться порожніми на територію Росії по тому ж маршруту, погодженим між Росією і Україною", - повідомив представник міжнародної організації.

Що стосується гарантій безпеки, то 20 серпня група МКЧХ вирушила в Східну Україну, отримавши гарантії безпеки для цієї місії.

"Команда перевірила умови дороги, а також загальну ситуацію та налагоджені контакти в рамках підготовки до проходження конвою", - сказав Лерш.

За його словами, важливо, щоб усі сторони, які беруть участь в бойових діях, гарантували безпеку співробітників МКЧХ і транспортних засобів, протягом усього терміну цієї операції в Східній Україні, особливо у зв'язку з тим, що організація не користується озброєною охороною.

"Якщо сторони в конфлікті не поважають угоду про надання допомоги в Луганській області, або умови безпеки порушуються, МКЧХ має право публічно заявити про це і зупинити операцію в будь-який момент", - попередив Лерш.

Зазначимо, що 14 серпня повідомлялось, що українська гуманітарна допомога прибула в Луганську область.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: МКЧХ, сходу України, українську гуманітарну допомогу, 20 тис. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]