Пт, 2024-03-29, 01:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:37
227 кандидатів-мажоритарників ЦВК зареєструвала ще і викреслила 13 імен зі списку "Батьківщини"
Інші останні Політичні новини
Центральна виборча комісія зареєструвала ще 227 кандидатів-мажоритарників, зокрема 183 самовисуванці і 44 висуванці від партій. Таке рішення було ухвалено на засіданні ЦВК у понеділок.

Зокрема, в окрузі №23 (Волинська область) зареєстровано голову наглядової ради "Банку інвестицій і заощаджень" Ігоря Єремєєва; в окрузі №24 (Дніпропетровська область) - президента Асоціації міжнародних автомобільних перевізників Леоніда Костюченка; в окрузі №63 (Житомирська область) - колишнього генерального прокурора України, нинішнього народного депутата Святослава Піскуна (фракція Партії регіонів), передає "Інтерфакс-Україна".

В окрузі №98 (Київська область) зареєстровано кандидатом народного депутата Сергія Міщенка (позафракційний); в окрузі №117 (Львівська область) - народного депутата Тараса Стецьківа (фракція НУНС), №133 (Одеська область) - лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова; №142 (Одеська область) - екс-міністра енергетики Івана Плачкова; №150 (Полтавська область) - народного депутата Костянтина Жеваго (фракція "БЮТ-Батьківщина"); №167 (Тернопільська область) - екс-голову Тернопільської облдержадміністрації Юрія Чижмаря; №204 (Чернігівська область) - космонавта Леоніда Каденюка; в окрузі №83 (Івано-Франківська область) - голову облради, представника ВО "Свобода" Олександра Сича.

По Києву в окрузі №212 зареєстровані кандидатами адвокат Тетяна Монтян та народний депутат Тарас Чорновіл (позафракційний). №214 - екс-секретар Київради, тимчасово безробітний Олесь Довгий та №215 - нинішній секретар Київради Галина Герега.

ЦВК також зареєструвала представниками з правом дорадчого голосу від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" народного депутата Руслана Князевича, від партії "УДАР" Віталія Кличка - депутата Київради Валерія Карпунцова.

Отже, станом на понеділок ЦВК зареєструвала 779 кандидатів-мажоритарників, з них 377 - самовисуванців і 402 - висуванці від партій. Крім того, ЦВК зареєструвала партійний список Компартії України, до якого внесено 214 кандидатів.

ЦВК виключила 13 осіб зі списку "Батьківщини"

Центральна виборча комісія виключила 13 осіб з партійного списку ВО "Батьківщина". За відповідне рішення проголосували 14 з 14 присутніх на засіданні членів ЦВК. Кандидати не дали згоду на балотування у списку і не подали документів до Центрвиборчкому.

Серед них депутати Павло Костенко, Сергій Міщенко, Герегін Арутюнов, Борис Пудов, Василь Кульбіда, Анатолій Ягоферов, Олег Скляр, В'ячеслав Передерій, Роман Сушко, Володимир Гонський, Сергій Євтушок, Юрій Романюк та Василь Кравченко.

Центральна виборча комісія у понеділок не розглядатиме питання реєстрації списків політичних партій. Про це повідомив журналістам речник ЦВК Костянтин Хівренко.

Зазначимо, що 30 липня стартувала виборча кампанія з чергових виборів до Верховної Ради, які пройдуть 28 жовтня. Вибори проходитимуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою: 225 депутатів будуть обиратися за списками політичних партій (бар'єр для проходження партії в парламент - 5%), ще 225 - за мажоритарними округами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1185 | Додав: adminA | Теги: 227 кандидатів-мажоритарників, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]