Пт, 2024-03-29, 03:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:50
250 призовників у Ростовській області відмовилися воювати на Донбасі
Інші останні Новини російської федерації

У прикордонній з Україною Ростовській області Росії призовники відмовилися воювати на Донбасі за контрактом
Про це заявила відповідальний секретар «Союзу солдатських матерів Росії» Валентина Мельникова.

Вона розповіла про те, що один з підполковників зібрав вояк на полігоні під Ростовом і вимагав від них підписати контракти та їхати на Схід України для участі у бойових діях, однак хлопці відмовилися.

«Ось призовники там (у Ростові – Ред.) виступили проти підписання контракту, коли один підполковник, козел на прізвище Мединський, на полігоні під Ростовом сказав їм, що “ви зараз у мене все підпишете контракти, я у вас забираю військові квитки, забираю жетони, і ми відправляємо вас до Луганська” , а хлопці обурилися», – сказала Мельникова в інтерв’ю.

Таких «повстанців» серед російських призовників нарахували 250. Родини п’яти з них одразу поскаржилися до «Союзу солдатських матерів» Росії, і хлопців не відправили на війну.

«Ми поскаржилися на те, що нас незаконно примушують укласти контракт. І отримали хорошу відповідь начальника Головного управління кадрів Міноборони, що командири військових частин ніякі контракти підписувати не мають права. Тому всі 250 осіб контракти не підписали», – резюмувала правозахисниця Меьникова.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: Ростовській області відмовилися вою, донбасі, 250 призовників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]