Пт, 2024-04-26, 01:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:22
27 диверсантів, які планували вбивство нардепа, вибух мостів і проголошення "ОНР", в Одесі затримали
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України затримала в Одесі диверсійну групу з 27 осіб. Про це сьогодні, 9 квітня, з посиланням на доповідь голови СБУ Валентина Наливайченка президенту України Петру Порошенку повідомив у Facebook прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Служба безпеки затримала небезпечну диверсійну групу з 27 осіб в Одесі. Про це щойно президентові доповів голова СБУ", - зазначив він.

"У бойовиків вилучили гранатомети і схеми інфраструктурних об`єктів регіону, зокрема портів. Двоє затриманих підозрюються у підготовці замаху на народного депутата", - додав Цеголко.

Як повідомляє місцеве видання "Думская", "група діяла в в інтересах Російської Федерації за завданням представників терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".

За інформацією джерел, було проведено велику кількість обшуків, в ході яких вилучено автомати, пістолети, боєприпаси для них, оптичні приціли, пристрої безшумної стрільби, гранати, вибухівку, військова амуніція, а також прапори "Новоросії", "Одеської народної республіки" і георгіївські стрічки. Більшість диверсантів - представники так званого "козацтва" та ветеранів війни в Афганістані.

Група вела активну розвідувальну та вербувальну діяльність, організувала коридор для постачання зброї і боєприпасів, готувала терористичні акти і вбивства політичних і громадських діячів. У списку на "ліквідацію" - 4 людини, а серед затриманих є "кілер", який повинен був усувати неугодних. У ході обшуків вилучено носії інформації з розвідданими від завербованих громадян, у тому числі співробітників правоохоронних органів.

Метою діяльності групи був силове захоплення влади і створення "Одеської народної республіки". Також група планувала відокремити південь області шляхом підриву мостів в Затоці і Маяках.

Очевидно, що в такому випадку територія Одеської області перетворилася б на чергову зону збройного протистояння з катастрофічними наслідками для економіки і населення регіону, відзначає видання.

Раніше СБУ затримала 10 диверсантів, які планували теракти на День звільнення Одеси від фашистських загарбників 10 квітня.

Також повідомлялося, що співробітники СБУ викрили злочинну групу, яка причетна до 9 терактів в Одесі. В угрупування організувались радикальні прихильники комуністичної ідеології, активні учасники одеського антимайдану і так званого "Куликового поля".

Окрім того, контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі бойовика на прізвисько "Борзой", який прибув з Росії для організації терактів. СБУ встановила, що Хорт родом із Одеси, а вказівку організовувати теракти в рідному місті отримав від представника російських спецслужб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: ОНР, одесі, 27 диверсантів, вибух мостів, вбивство нардепа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]