Пт, 2024-03-29, 11:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:01
28 українців у Непалі вийшли на зв'язок, доля ще 17 невідома - МЗС
Інші останні Українці в світі

З 28 громадянами України, які перебувають у зруйнованому землетрусом Непалі, встановлено контакт, ще з 17 зв'язку поки що немає. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".

"На гарячу лінію МЗС і посольства України в Індії постійно надходять дзвінки від рідних і друзів тих громадян, які на час трагедії перебували в Непалі. В результаті вжитих МЗС та посольством заходів встановлено контакт з 28 громадянами України, ще з 17 зв'язку поки немає", - сказав Перебийніс.

Він запевнив, що МЗС і посольство України в Індії продовжують вживати заходів для визначення місцезнаходження громадян України.

"З цією метою в Непал відряджається консул України в Індії, який повинен у координації з місцевими органами влади встановити місцезнаходження громадян України та організувати їх евакуацію. Крім цього, ми зараз тісно працюємо з усіма країнами, які також евакуюють своїх громадян, для координації взаємодії в цьому напрямку", - заявив спікер.

Він ще раз звернувся до громадян України, кому може бути відомо про знаходження українців в зоні лиха, невідкладно звертатися на гарячу лінію МЗС.

"Особливе прохання до туроператорів, які продавали тури на цей період в Непал, прохання терміново зв'язатися з МЗС для повідомлення контактних даних громадян України", - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, 25 квітня, недалеко від Катманду стався землетрус магнітудою 7,9. Влада Непалу оголосила надзвичайний стан і звернулися до міжнародного співтовариства з проханням допомогти ліквідувати наслідки землетрусу.

Повідомляється, що землетрус забрав життя вже 1910 людей, 4625 людей травмовані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: доля 17 невідома, 28 українців, Непалі, зв'язок, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]