Пт, 2024-04-19, 14:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:19
30% акцій "Райффайзен Банку Аваль" придбав ЄБРР
Інші останні Економічні новини

Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив про придбання 30% акцій українського дочірнього банку Raiffeisen Bank International AG - "Райффайзен Банку Аваль", йдеться в прес-релізі банку.

Згідно з документом, в результаті угоди капітал "Райффайзен Банку Аваль" буде збільшено на 3,15 млрд грн або 122 млн євро, а частка ключового акціонера знизиться до 67% до 96%, передає УНІАН.

Коментуючи угоду, директор департаменту з роботи із фінустановами ЄБРР Нік Тессіман повідомив, що банк працює над низкою проектів в Україні, і участь у капіталі "Райффайзен Банку Аваль" покликана підвищити довіру до банківського сектору в цілому.

"Ця угода є одним із найважливіших проектів для нашого банку, і ми сподіваємося, що він стане надзвичайно успішним проектом для банківського сектору України", - сказав банкір.

За його словами, ЄБРР розраховує, що впродовж наступних 6-7 років "Райффайзен Банк Аваль" буде розвиватися і нарощувати клієнтуру, продовжить активно надавати послуги як в ритейлі, так і в корпоративному секторі, в результаті чого інвестиція ЄБРР принесе прибуток. По закінченні цього часу, як відзначив банкір, ЄБРР розгляне доцільність подальших інвестицій у капітал "Райффайзен Банку Аваль".

У свою чергу, голова правління "Райффайзен Банку Аваль" Володимир Лавренчук відзначив, що в результаті залучення інвестицій у капітал від ЄБРР банк виконав вимоги про докапіталізацію за результатами проведеного стрес-тестування. За його словами, банк планує вийти на прибуткову діяльність вже наступного року, тоді як за підсумками поточного року очікується збиток через формування резервів за активними операціями.

Присутній на зустрічі з журналістами генеральний директор найбільшого акціонера "Райффайзен Банку Аваль" - міжнародної фінансової групи Raiffeisen Bank International AG Мартін Грюль повідомив, що група надалі не планує скорочувати свою частку в капіталі українського дочірнього банку.

"Я відповім коротко: подальше зниження нашої участі не планується", - сказав банкір.

Довідка

"Райффайзен Банк Аваль" (м.Київ) працює на ринку України з 1992 року і входить до групи найбільших банків за активами. З 2005 року банк належить міжнародній фінансовій групі "Райффайзен Банк Інтернаціональ" (Австрія), що володіє більш як 96% акцій банку.

За підсумками 2014 року "Райффайзен Банк Аваль" одержав 1,367 млрд грн збитку в результаті девальвації гривні, що змусило банк сформувати додаткові резерви і переглянути валютну позицію, а також унаслідок припинення діяльності у Криму і погіршення економічних умов на Донбасі.

Наприкінці липня Європейський банк реконструкції та розвитку повідомив про намір підтримати проект, що передбачає входження в капітал "Райффайзен Банку Аваль". Зокрема, ЄБРР заявляв про плани стати великим міноритарним акціонером і обіцяв обнародувати деталі угоди після завершення переговорів.

Антимонопольний комітет України дозволив Європейському банку реконструкції та розвитку сконцентрувати більш як 25% акцій "Райффайзен Банку Аваль" у жовтні цього року.

ЄБРР - найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. Станом на 1 вересня 2015 року банк взяв на себе зобов`язання надати 11 мільярдів євро в рамках 346 проектів у країні. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 958 | Додав: adminA | Теги: 30% акцій Райффайзен Банк Аваль, ЄБРР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]