Пт, 2024-03-29, 12:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:51
30 травня - доба в АТО: є загиблий і поранені
Інші останні Надзвичайні новини

30 травня російсько-окупаційні війська 44 рази обстріляли позиції українських військових на Донбасі, в результаті яких один військовослужбовець загинув і ще п'ятеро отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«В результаті бойових дій за минулу добу один український вояк загинув, ще п'ятеро отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

На приморському напрямку противник зі 120-мм мінометів впродовж години обстрілював укріплення сил АТО поблизу Новотроїцького. Також із настанням сутінок ворожі збройні провокації із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбувались неподалік Широкиного, Гнутового, Березового, Богданівки, Павлополя, Мар’їнки та Красногорівки. Окрім того, по опорних пунктах сил АТО біля Красногорівки та Богданівки бандити вели вогонь з озброєння БМП, а в районі Широкиного, Павлополя та Мар’їнки обстріли здійснювали ворожі снайпери.

На донецькому напрямку, обстрілявши вчора зранку одне з сільгоспгосподарств неподалік н.п. Новолуганське, що на Світлодарській дузі, підконтрольні Росії озброєні банди не припинили обстрілювати житлові квартали та об’єкти інфраструктури. Так, вже ввечері, близько 19:45, бойовики вкотре обстріляли з мінометів місто Авдіївку. В результаті поранення отримали троє мирних мешканців, які в момент обстрілу перебували на автобусній зупинці. Всі вони госпіталізовані до міської лікарні. Один з них – у важкому стані. Також одна з мін влучила у подвір’я приватного будинку. Там, на щастя, ніхто не постраждав.

Авдіївка залишається найгарячішою точкою. На цій ділянці лінії зіткнення противник тричі застосовував заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм, а також неодноразово бив по наших оборонних укріпленнях з гранатометів різних модифікацій та різноманітної стрілецької зброї. Окрім того, на даному напрямку з піхотного озброєння бойовики вели вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону в районі Пісків та Зайцевого.

На луганському напрямку зафіксовано 6 випадків використання російсько-терористичними угрупованнями зброї. Зокрема, після 18:00 і до опівночі бандити обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї опорні пункти сил АТО в районі Кримського, Станиці Луганської, Сизого та станції Донець.

Нагадаємо, у штабі АТО повідомили, що з початку діб 30 травня є загиблий і поранені.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: загиблий і поранені, АТО, 30 травня, Доба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]