Пт, 2024-04-19, 04:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:02
3 млн євро Єврокомісія виділила на сертифікацію продукції українських авіаторів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Державна авіаційна служба України підписала з Європейською Комісією угоду, згідно з якою Україна зобов'язується привести у відповідність з європейською системою сертифікації продукції української авіагалузі, на що Єврокомісією буде виділено 3 мільйони євро, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо, щоб усі наші сертифікаційні норми відповідали нормам ЄС. Угода передбачає реалізацію цих цілей протягом п'яти років. Можливо, ми закінчимо раніше", - прокоментував підписання угоди заступник міністра інфраструктури щодо європейської інтеграції Віктор Довгань.

За його словами, підписання цієї угоди призведе до визнання ЄС українських сертифікатів, передусім для продукції ДП "Антонов", а також інших підприємств.

Як повідомлялося, 20 грудня держпідприємство "Антонов" представило перший дослідний зразок нового транспортного літака Ан-132. Презентація літака відбулася за участю президента України Петра Порошенка, а також керівництва держконцерну "Укроборонпром" і підприємства "Антонов", яке входить до складу концерну.

Окрім того, були присутні представники королівства Саудівська Аравія, яке виступило замовником і партнером з реалізації зазначеного проекту.

За словами Порошенка, до 2035 року потреба в таких літаках у світі становитиме близько 260 одиниць.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: сертифікація продукції українських , 3 млн євро, Єврокомісія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]