Ср, 2024-04-24, 01:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
400 тисяч хворих на гепатит С потребують термінового лікування
Інші останні Медичні новини

В Україні термінового лікування потребують від 400 до 800 тисяч хворих на гепатит С. Про це в статті "Плюс гепатизации всієї країни" у свіжому номері "Дзеркало тижня. Україна" пише Андрій Капустін.

Автор вказує, що офіційна статистика щодо цього захворювання ведеться в Україні лише з 2009 року.

"Достовірних даних немає. І взятися їм немає звідки. Бо НСV не тільки "ласкавий", але і невловимий вбивця. Є лише розпливчасте 1,7 хворих на 100 тисяч населення. Хоча за даними ВООЗ, більш реальною є цифра - 13 хворих на 100 тисяч населення. При тому, що в Європі (при жорсткому моніторингу) мова йде про 4-5 хворих на ті ж 100 тисяч. Очевидно, що і по НСV ми теж ходимо в європейських "лідерах". Бо за оцінками ВООЗ, в Україні вірусом гепатиту С інфіковано близько 1,13 млн осіб, тобто близько 3 відсотків населення", - пише автор.

У той же час, він зазначає, що за оцінками незалежних експертів, мова може йти про цифри від 2,6 до 3,5 мільйона осіб. Тобто від 6 до 9%.

"До таких висновків, наприклад, прийшли експерти з всеукраїнської громадської організації "Зупинимо гепатит", яка співпрацює і з ВООЗ, і з міжнародними антигепатитними організаціями. Створена тими, хто знає, що таке "ласкавий вбивця" не з чуток. Отримавши міжнародний грант, вони провели офіційне обстеження майже 9 тисяч осіб у віці від 19 до 40 років у трьох областях України. Перевіряли людей, далеких від традиційних груп ризику: студентів, залізничників, пожежних. Результат - 5,74 відсотка. У масштабах країни - це близько 2,5 мільйона хворих", - йдеться в матеріалі.

Автор наводить дані експертів ВООЗ, відповідно до яких з 1,13 мільйона українських хворих в термінового лікування потребують 400 тисяч осіб.

"Якщо ж вірні розрахунки незалежних експертів, тоді цю цифру потрібно множити на два - тобто 800 тисяч осіб потребують лікування, яке їм, на відміну від хворих на ВІЛ чи туберкульоз, держава не надає", - резюмує він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1109 | Додав: admin | Теги: гепатит С, хворі, лікування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]