Ср, 2024-04-24, 02:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
4 військові прокуратури утворено в зоні АТО
Інші останні Надзвичайні новини

Задля здійснення нагляду за додержанням законів об'єднаними силами АТО, що діють на Донбасі, Головна військова прокуратура утворила чотири спеціалізовані військові прокуратури.

Про це заявив у понеділок, 29 вересня, на прес-конференції в Одесі військовий прокурор Південного регіону Павло Богуцький, зазначивши, що "новоутворені наглядові структури діятимуть на правах районних у складі прокуратури Південного регіону", повідомляє Укрінформ.

За словами Богуцького, "ці прокуратури вже розслідують 50 кримінальних проваджень". Причому значну частку відкрито за правопорушеннями, скоєними за ознаками злочинів, передбачених ст.407 (самовільне залишення військової частини або місця служби), ст.408 (дезертирство) та ст.409 (ухилення військовослужбовця від несення обов'язків військової служби) КК України.

У рамках реформування органів Військової прокуратури, акцентував Богуцький, діють також на правах міських 10 військових прокуратур, які розслідують більш як 950 справ.

"Це в 3,5 разу більше, ніж за аналогічний період 2013 року", - наголосив державний радник юстиції 3-го класу.

Більшість справ, за якими відкрито провадження, пов'язані з порушенням Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу". Серед них переважають - 400 проваджень - справи про ухилення від військової служби.

Зараз, додав Богуцький, співробітникам військових прокуратур запропоновано визначитися стосовно переходу на військову службу. І більшість, а саме 95% усіх працівників, такі заяви вже написали.

Сформований також кадровий резерв з офіцерів строкової служби і працівників регіональних прокуратур.

Як повідомлялося, у 2014 році військовою прокуратурою Центрального регіону України в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 62 злочинів за фактом дезертирства у Збройних силах України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: 4 військові прокуратури, зоні АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]