Ср, 2024-04-24, 09:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
57 полотен, вартість яких сягає 150 мільйонів доларів, презентували у Лондоні
Інші останні Новини світу

Презентація 57 полотен, переданих відомим британським колекціонером сером Денісом Маоном в дар музеям Великобританії, відбулася в середу в Лондоні, передає NEWSru.com. Загальна вартість картин італійських художників XVI - XVII століть, що працювали в стилі бароко, сягає 150 мільйонів доларів США.

Маон здобув всесвітню популярність за свою здатність знаходити унікальні художні роботи в найнесподіваніших місцях. При цьому мистецтвознавець намагався не купувати полотна, вартість яких перевищує 3 тисячі доларів. Правда, іноді і він робив винятки. Так, в 2006 році він придбав з аукціону Sotheby's за 63 тисячі доларів картину "Шулери", яку приписували одному з учнів видатного італійського майстра Караваджо. Після покупки Маон провів експертизу картини, яка показала, що її написав сам засновник реалізму в живописі. В результаті її ціна виросла до 15 мільйонів доларів.

У 2011 році у віці 100 років сер Маон помер, заповівши свою колекцію британському народові.

За словами представників фонду мистецтвознавця, основну її частину - 25 полотен - отримає лондонська Національна галерея. Серед них - шедеври художників болонської школи Гверчино і Гвідо Рені. Решта картини дісталися Шотландській національній галереї в Единбурзі, Ешмоловському музею в Оксфорді, Художній галереї Бірмінгема, Музею Фіцуільяма в Кембриджі та музею будинку Темпл Ньюсем в Лідсі.

Свій дар перед смертю колекціонер оформив через благодійний фонд Art Fund, прописавши, які картини повинні виставлятися в яких музеях. Самому фонду Маон залишив один мільйон фунтів, будучи ще при житті його активним спонсором.

"Однією з умов дару є постійний, вільний і безкоштовний доступ публіки до даних картин, - заявив директор Художнього фонду Маон Стівен Дечар. - Ці правила будуть неухильно дотримуватися музеями".

Зазначимо, один із британських музеїв – а саме музей провінційного Ліверпуля – недавно став найкращим музеєм 2013 року за версією Ради Європи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1200 | Додав: adminA | Теги: 57 полотен, 150 мільйонів доларів, лондон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]