Чт, 2024-03-28, 13:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:14
"5 канал" перевіряють законно - Нацрада
Інші останні Телевізійні новини
У Національній раді з питань телебачення та радіомовлення заявляють про законність перевірки "5 каналу". Про це йдеться у повідомлені прес-служби Нацради.

В установі наголошують, що не можуть порушувати норму закону про доступ до публічної інформації і не реагувати на звернення громадськості.

"На всі письмові та усні звернення громадян структурними підрозділами Національної ради завжди надаються ґрунтовні відповіді", - зауважують в Нацраді.

Зазначається, що заяви Громадського об’єднання "Комітет підтримки Миколи Мельниченка", у яких ішлося про ознаки порушень чинного законодавства в діяльності компаній ПІІ у формі ТОВ "ТРК "НБМ" у місті Черкасах та Черкаської ОДТРК, розглядалися Національною радою так само, як і інші звернення, у спосіб, визначений відповідними регуляторними актами.

Оскільки зазначене громадське об’єднання надіслало свої звернення також до інших державних органів, а саме: Генпрокуратури України, Адміністрації президента України, прокуратури Черкаської області, ці установи переадресували клопотання голови "Комітету підтримки Миколи Мельниченка" до Національної ради, бо порушені в ньому питання стосуються сфери телерадіомовлення.

В установі нагадують, що повноваження Національної ради щодо здійснення перевірок ліцензіатів чітко передбачені Законом України "Про телебачення і радіомовлення" і ніхто їх не вилучав із закону. Тільки в такий спосіб можна перевірити скарги щодо фактів з ознаками порушень чинного законодавства в діяльності телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги.

Як повідомлялося, Національна рада призначила позапланову перевірку діяльності "5 каналу".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1221 | Додав: adminA | Теги: перевіряють законно, Нацрада, 5 канал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]