Ср, 2024-04-17, 01:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
5 найбільш неосвічених депутатів нової Ради
Інші останні Політичні новини
У новій Верховній Раді п'ятеро обранців не мають вищої освіти. Серед мажоритарників це представник Об'єднаної опозиції 42-річний Ігор Бриченко. Він переміг в окрузі №130 на Миколаївщині.

В депутати йшов з посади директора приватної фірми "Агросвіт", що вирощує овочі, зокрема для компанії "Верес". У декларації про доходи вказав, що торік заробив 6,9 млн грн, пише Gazeta.ua.

"Я ніколи не ставив перед собою мету отримати вищу освіту, - розповідає Ігор Віталійович. - Заробляти довелося ще зі школи. Працював у полі: то збирали, то сапали. То за те время, що я на землі, можу научить учоних. Є багато аграріїв з вищою освітою, але якщо вести з ними діалог, то вони дуже далекі від сільського господарства. Я ж закінчив профтехучилище на тракториста-машиніста. Всю жизнь пропрацював на землі. Останні 10 років вплотную займаюся овочівництвом. Єслі нада буде, то закінчу університет".

Четверо депутатів без вищої освіти обрані до парламенту за списками.

45-річна Світлана Фабрикант. №25 "Партії регіонів". Має загальну середню освіту. Не закінчила Одеський університет ім. Мечникова. Наприкінці 1990-х була головним редактором місцевої телекомпанії "Ріак-інформ". 2009-го очолила місцеву організацію "Сильної України" Сергія Тігіпка. Донедавна працювала в Міністерстві соцполітики - начальником відділу реформування соцсфери патронатної служби віце-прем'єра Тігіпка.

69-річний Мустафа Джемілєв. №12 "Батьківщини". У травні 1944-го його разом з іншими кримськими татарами депортували до Узбекистану. Там він працював токарем на авіазаводі. За антирадянську діяльність засуджений до 15 років. Коли повернувся в Україну, очолив Меджліс кримськотатарського народу. Обирається нардепом із 1998-го.

52-річний Анатолій Вітів. №6 "Свободи". Навчався в профтехучилищі міста Стрий на Львівщині. Був слюсарем. До обрання в парламент працював менеджером зі збуту луцької приватної компанії "Мельник Є.І.", що торгує деревиною. Очолював Волинський обласний осередок "Свободи", обирався депутатом облради. У декларації про доходи зазначив, що заробив торік 1200 грн, а дружина - 17 тис грн.

51-річний Олександр Мирний. №18 "Свободи". Керував хмельницьким товариством "Агрос-Віста", що вирощує свиней. Заробив торік 7,5 млн грн. Надав свій офіс у центрі Києва для партійного штабу.

Усі 32 комуністи та 34 "ударівці" - з вищою освітою.

5 грудня, ще до початку засідань Верховної Ради 7-го скликання, експерт Віктор Таран (рух "Чесно") заявив, що з 450 народних депутатів 331 порушник критеріїв громадської ініціативи "Чесно". 114 кандидатів, що пройшли в парламент, порушували права і свободи громадян, 30 змінили політичну позицію, 233 причетні до корупційних дій, 185 мають непрозорі доходи і витрати, 156 не голосують особисто, 101 прогулював роботу в парламенті.

Перше своє засідання парламент 7-го скликання провів 12 грудня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: неосвічених депутатів, ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]