Ср, 2024-04-24, 14:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:04
5 років двоє жителів Хмельниччини отримали за посягання на територіальну цілісність України
Інші останні Кримінальні новини

Хмельницький міськрайонний суд притягнув до кримінальної відповідальності двох мешканців Хмельницької області, яких визнано винними у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це сьогодні, 5 березня, повідомляє прес-служба СБУ.

"У ході досудового слідства встановлено, що обидва злочинці протягом червня-липня 2014 року розповсюджували друковану продукцію антиукраїнського змісту на території регіону й влаштовувати відеоконференції в мережі Інтернет, під час яких закликали українців протидіяти чинній владі", – йдеться в повідомленні.

Оперативники СБУ затримали сепаратистів під час отримання чергового тиражу проросійських газет "Новоросія", що надійшов з Донбасу.

Під час обшуків за місцем проживання затриманих правоохоронці вилучили ще одну партію екземплярів сепаратистської газети, комп'ютерну техніку, засоби зв'язку з кураторами терористичної організації т.зв. "ДНР" і робочі записники, в яких зловмисники вели облік отриманих пропагандистських матеріалів.

3 березня 2015 р. вироком суду першої інстанції двоє громадян України визнані винними за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі, його співучасниця отримала 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

На кордоні з Росією затримали двох українців, які працювали на бойовиків

У Луганській і Харківській областях прикордонники затримали двох українців, яких підозрюють у причетності до діяльності воєнізованих бандформувань на сході України. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"4 березня на Луганщині затримано 27-річного чоловіка, який, можливо, причетний до діяльності НЗФ. Його зупинили в напрямку російського населеного пункту Чертково і українського Мілового", – йдеться в повідомленні.

Затриманий при собі мав карти східних областей з нанесеними позначками. Про затриманому повідомлено правоохоронні органи. Зараз для з'ясування всіх обставин його передали співробітникам міліції.

Ще одного українця затримали прикордонники в пункті пропуску "Чугунівка" на Харківщині. Стосовно нього вже була попередня інформація про можливу причетність до бандформуванням.

Також були знайдені відповідні фото в мережі Інтернет. Крім того, в ході перевірки чоловік висловлювався на підтримку так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, з'ясувалося, що він працював у новоствореному підрозділі військової автоінспекції "Великого війська Донського" "Луганської народної республіки", – йдеться в повідомленні.

Раніше співробітники СБУ затримали українського офіцера, який працював у Генеральному штабі Збройних сил України, і його спільника з угруповання "ДНР".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: двоє жителів Хмельниччини, посягання на територіальну цілісніс, 5 років | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]