Вт, 2024-04-23, 13:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:59
60% населення отримуватимуть субсидії, 30% - платити за послуги ЖКГ взагалі не подужають - Мінрегіонбуд
Інші останні Економічні новини

  Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства прогнозує скорочення рівня розрахунків населенням за комунальні послуги на 30% в наступному опалювальному сезоні. Про це повідомив заступник глави відомства Едуард Кругляк на "круглому столі" в Києві в четвер, 16 червня 2016 року, передає "Інтерфакс-Україна".

"Імовірність того, що неплатежі з боку населення зростуть - висока... Ми очікуємо падіння (рівня платежів) приблизно на 30%", - сказав він.

Кругляк додав, що, за очікуваннями Мінрегіону, близько 50-60% населення буде отримувати субсидії від держави.

Повідомляється, що на сьогодні рівень заборгованості населення перед підприємствами теплокомуненерго перевищує 6 млрд гривень.

Нагадаємо, 10 червня по всій Україні, згідно з рішенням Національної комісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), тарифи на холодну воду зросли на 15%.

А з 1 липня НКРЕКП вдвічі підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення.

Лідер опозиційної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, чий президентський рейтинг наразі веде перед серед усіх впливових українських політиків, обіцяє оскаржити нові тарифи у судах й притягти до відповідальності винних у їхньому впроваджені.

"Ви не встановили економічно обґрунтований показник ціни на газ. Усе, що ви робите зараз, буде оскаржено в судах. За все це доведеться відповідати!" – наголосила 9 червня Тимошенко, звертаючись до НКРЕКП.

Політик вважає нові тарифи необґрунтовано завищеними.

Нагадаємо, вона також вимагає прийняти новий закон про НКРЕКП, який передбачатиме призначення її членами незалежних від президента та виконавчої влади людей. "Батьківщина" пропонує спочатку скласти широкий перелік кандидатів, а потім жеребкуванням визначити фахівців, які увійдуть до НКРЕ.

З аналогічною вимогою до чинної української влади також виступає Євросоюз. Відповідний законопроект передбачає створення регулятора, незалежного ані від уряду, ані від президента, ані від парламенту.

Україна узяла зобов'язання щодо реформування регулятора, коли приєднувалася до Європейського Енергетичного співтовариства.

Кличко просить Київраду звернутися до Верховної Ради з вимогою скасувати "нелогічне й необґрунтоване" підвищення тарифів на опалення й гарячу воду

Київський міський голова Віталій Кличко ініціював звернення Київради до Верховної Ради України з тим, щоб народні депутати вжили заходів для скасування підвищення цін на газ для населення. Про це він заявив 16 червня на брифінгу в мерії, передає УНІАН.

Мер Києва нагадав, що раніше звернувся до уряду та Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) щодо встановлених тарифів на тепло та гарячу воду у зв'язку із затвердженою новою ціною на газ для населення.

"Не можна зараз підвищувати тарифи майже вдвічі. Ми можемо зіштовхнутись з проблемою, коли люди не зможуть платити по цих рахунках та цих цінах", - наголосив мер української столиці.

"Має бути якась логіка й обґрунтованість. Якщо зростають пенсії, то це було б логічно. А якщо пенсії і зарплати залишаються на тому самому рівні, як можуть вдвічі злетіти платежі? Люди не зможуть платити по цих рахунках. Тому я ініціюю звернення до парламенту, який, вважаю, повинен нас підтримати і застосувати всі механізми, аби уряд скасував постанову 758 про підняття цін на газ для населення", - сказав Кличко.

Він очікує, що Київрада зможе найближчим часом зібратись на своє засідання і схвалити таке звернення до парламенту.

Як повідомлялося, 2 червня Київрада збиралась на продовження свого засідання, але депутати не змогли налагодити конструктивну роботу, тому в засіданні було оголошено перерву на невизначений час.

2 червня Кличко звернувся до уряду та НКРЕКП з проханням переглянути ухвалені ними рішення щодо збільшення вартості газу та тарифів на опалення і гарячу воду для населення.

Як зазначав тоді Кличко, підвищення тарифу на опалення для населення з 17 до 31 грн за квадратний метр опалювальної площі, а гарячої води - до 78 гривень за кубометр є непідйомними для більшості киян, а особливо - для пенсіонерів та сімей з дітьми, де працює один з батьків.

Того дня фракції Київради "Свобода", "Батьківщина", "Єдність" і "Самопоміч" відмовилися від роботи через ветування міським головою Кличком звернення до Центрвиборчкому стосовно призначення виборів райрад.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: 60% населення, послуги ЖКГ, не подужають, 30%, Мінрегіонбуд, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]