Пт, 2024-04-19, 01:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
60 українських миротворців Рада відправляє у Кот-Д'Івуар і 250 - у Конго
Інші останні Офіційні новини
Сьогодні, 6 липня, Верховна Рада схвалила рішення президента Віктора Януковича про направлення миротворчого контингенту України, що знаходиться в Ліберії, в Кот-Д'Івуар. За даний закон проголосували 263 депутата, передає "Інтерфакс-Україну".

Відповідно до закону, Україна направляє миротворчий контингент загальною чисельністю до 100 осіб, який діє в місії ООН в Ліберії, в Кот-Д'Івуар.

Фінансування діяльності миротворчого контингенту здійснюється з держбюджету з подальшим відшкодуванням цих витрат з бюджету ООН. Миротворчий контингент буде складатися з трьох вертольотів Мі-24 і до 60 осіб персоналу.

А вчора, 5 липня, Верховна Рада прийняла Закон "Про схвалення рішення Президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго". Термін відправки і дій не визначений, хоча профільний комітет пропонував цей термін обмежити 30 червня 2013 року.

Фінансування витрат, пов'язаних з участю України в Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго, здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету з подальшим відшкодуванням цих витрат Організацією Об'єднаних Націй. Крім того, передбачено направити в Конго миротворчий контингент загальною чисельністю до 250 військовослужбовців.

Раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що вважає успіх миротворчої операції в Кот-д'Івуарі неможливим без участі в ній українських миротворців.

В минулому році Рада направила в Кот-д'Івуар 60 українських миротворців і три вертольоти. Крім того, в Ліберії 275 українських миротворців отримали медалі Організації Об'єднаних Націй "За службу миру".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: Ліберії, миротворчого контингенту України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]