Вт, 2024-04-16, 14:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:11
60% внесків "зарезервують", - банки Кіпру переорієнтуються на КНР і арабські держави
Інші останні Новини світу
Всі закордонні відділення кіпрських банків - у тому числі в Україні, Росії, Румунії, Сербії й низці інших країн - будуть поступово продані.

Про це заявив міністр фінансів республіки Міхаліс Сарріс, додавши, що острівна держава планує звернутися до нових ринків - таких, як Китай і арабські держави, передає ИТАР-ТАСС.

За словами глави кіпрського мінфіну, незважаючи на "гіркоту, що викликали в Росії події, що відбуваються на острові", відносини між двома країнами "залишаються гарними".

Сарріс підтвердив, що 37,5 відсотка депозитів у Банку Кіпру понад сто тисяч євро будуть конвертовані в акції. За його словами, 22,5 відсотка цих внесків будуть "зарезервовані" до того, поки не завершиться оцінка потреб банку в рекапіталізації. Інші 40 відсотків депозитів залишаться у власників.

На ці 40% коштів відсотки нараховуватися будуть, але тільки у випадку позитивних результатів роботи банку.

Крім того, Сарріс спростував слухи про скорочення зарплати всіх держслужбовців на 20-30 відсотків. У той же час, у країні спостерігається затримка з виплатою зарплатні в держсекторі. Її почнуть видавати 2-3 квітня.

Очікується, що винні в кіпрській кризі будуть покарані. Для їхнього встановлення створена спецкомісія, якій надали "широкий мандат на проведення глибокого розслідування".

Днями Кіпр визнав, що жорсткий контроль за капіталом залишиться чинним довше, ніж очікувалося, і пообіцяв скасувати його протягом місяця.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: Арабські держави, 60% внесків резерв, банки Кіпру, КНР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]