Пт, 2024-03-29, 04:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:12
64% українців готові проголосувати за долучення до НАТО
Інші останні Новини України

Якби в Україні цього року оголосили референдум з питання вступу в НАТО, то 64% (від тих, хто візьме участь у плебісциті) українців проголосували б за вступ до Альянсу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного в липні фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

При цьому 28,5% проголосували б проти, 7,5% вагалися з відповіддю.

Кількість прихильників інтеграції України в НАТО за останні 4 роки істотно виросла.

Зокрема, серед усіх опитаних громадян України в 2015 році на питання, який варіант забезпечення безпеки був би краще для України, 35,7% респондентів назвали приєднання до НАТО.

Позаблоковий статус підтримали 28,8%. Вагалися з відповіддю 22,9%. Військовий союз з Росією підтримали 7,8%. Військовий союз з США підтримали 3,2%. Варіант "інше" вибрали 1,6%.

Примітно, що протягом тривалого часу більшість українців були впевнені, що нейтральний статус є гарантією безпеки (у квітні 2012 року - 42%), більше того, значна частина населення (у 2012 році - 26%) бачила забезпечення безпеки для України у військовому союзі з Росією.

За даними опитування, головною причиною підтримки вступу до НАТО є питання безпеки: кількість тих, хто саме з цієї причини підтримує НАТО зросла з 65% у 2012 році до 82% в 2015-му.

На другому місці серед причин - переконання, що НАТО зміцнить українську армію. Головними причинами голосування "проти" респонденти називали, серед інших, побоювання, що приєднання до Альянсу втягне Україну у військові дії НАТО за кордоном (50% від тих, хто проголосував би проти).

Ще одна популярна причина голосування "проти" в тому, що "НАТО є агресивним імперіалістичним блоком" (36,6% від тих, хто проголосував би проти).

У свою чергу, більше половини громадян країн НАТО (57%) виступає за вступ України до Альянсу.

Про механізми прийняття рішень в НАТО поінформовані 22% українців

Також результати опитування свідчать, що лише 8% вважають себе добре поінформованими про наслідки вступу чи не вступу до НАТО. При цьому знають, як приймаються рішення в НАТО, тільки 22%.

Згідно з ними, 38% українців вважають себе дещо поінформованими, а 36% мало поінформованими. Ще 16% не інформовані зовсім.

Соціологи відзначають, що в попередні роки правильних відповідей на питання про механізм прийняття рішень в НАТО було ще менше: 14% в 2007 році і 20% - у 2012-му.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: долучення до НАТО, 64% українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]