Чт, 2024-03-28, 10:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:00
6 осіб, причетних до розкрадання коштів при будівництві проекту "Стіна", НАБУ і САП затримали
Інші останні Кримінальні новини

8 серпня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали шістьох осіб в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим (так званий проект "Стіна").
Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться у повідомленні НАБУ.

В інформації зазначено: "Осіб затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 210 Кримінального кодексу України. Серед затриманих - службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. Всіх їх наразі доправляють до Національного антикорупційного бюро у Києві для вручення письмових повідомлень про підозру.

Для з'ясування обставин вчинення злочину детективи НАБУ та прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) у Києві, Київській області, Чернігові та Харкові.

Паралельно здійснюється оцінка зібраних доказів та вирішується питання про затримання інших осіб.

Нагадуємо, розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту "Стіна" детективи НАБУ здійснюють з березня 2016 року. Попередня кваліфікація - ч. 5 ст.191 ККУ, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.210 КК України. За версією слідства, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн.

У ході розслідування детективи Бюро ініціювали низку судових експертиз, безпосередньо виїжджали на кордон, із залученням експертів здійснювали огляд ділянок з метою об'єктивної оцінки фактичного обсягу виконаних робіт та співставлення їх з даними, які містяться в актах прийому-передачі виконаних робіт".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 701 | Додав: adminA | Теги: 6 осіб, розкрадання коштів, НАБУ і САП, будівництві проекту Стіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]