Чт, 2024-04-18, 07:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:32
70 млн грн витратить держава на зйомки 37 фільмів українських режисерів
Інші останні Культурні новини

Державне агентство України з питань кіно відібрало 37 кінопроектів, виробництво і розповсюдження яких буде профінансоване з держбюджету.

"У понеділок закінчився другий етап відбору кінопроектів для формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2011-2012 рік. Було відібрано 37 кінопроектів", - повідомила журналістам у п'ятницю, 2 вересня, голова агентства Катерина Копилова.

Вона наголосила, що конкурс був проведений абсолютно відкрито, прозоро і по-європейськи, передає "Iнтерфакс-Україна".

За її словами, на конкурсній основі вибиралися найкращі режисерські дебютні роботи для формування нового покоління української кінематографії, найкращі фільми соціальної тематики, а також стрічки спеціального виробництва для забезпечення участі України в європейській програмі спільної продукції, яка підвищить конкурентоспроможність вітчизняних кіновиробів і дозволить українським фільмам вийти на міжнародні ринки за підтримки міжнародних європейських організацій.

За словами Копилової, на фінансування вибраних 37 кінопроектів з держбюджету буде виділено 70 млн грн.

Зазначено, що в Україні оголошено збір коштів для зйомки національного блокбастера "Чорний Ворон" за романом Василя Шкляра. Про це повідомили раніше представники оргкомітету з підготовки та зйомок фільму - автор роману Шкляр, голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, продюсери фільму Михайло Слабошпицький та Микола Кульчицький, письменник Валерій Нечипоренко та народний депутат України Олесь Доній.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1486 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]