Чт, 2024-04-25, 00:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
70-річчя створення УПА вшановують у Львові
Інші останні Новини з регіонів України
У Львові проходять урочисті заходи на честь 70-річчя створення Української повстанської армії, повідомляє Інтерфакс-Україна .

У п'ятницю, 12 жовтня, у львівській опері пройшли урочисті заходи, в ході яких голова Львівської обласної ради Олег Панькевич вручив сотнику УПА Мирославу Симчичу , зв'язковим головнокомандувача УПА Юрія Шухевича Дарії Гусяк і Ользі Ільків , голові Львівського крайового братства вояків ОУН-УПА Олесеві Гуменюку , голові Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих Петру Франкові і політв'язню Володимиру Горовому пам'ятний знак 70-річчя УПА.

Сьогодні, 13 жовтня, у Львові відкриють першу чергу Музею національно-визвольної боротьби, значна частина експозиції якого буде присвячена історії УПА.

Крім того, по місту курсуватиме Повстанський трамвай.

14 жовтня в 11.00 біля райцентру Сколе відбудеться відкриття пам'ятного знаку на честь воїнів УПА, загиблих у роки визвольної боротьби.

В 12:00 у центрі Львова пройде марш слави УПА.

Також на 15:00 запланована реконструкція бою між підрозділами УПА та НКВД.

Напередодні кардинал Любомир Гузар, який очолював тривалий час УГКЦ, назвав Українську повстанську армію позитивним прикладом боротьби за права людини проти злочинної влади.

Табачник пояснив, чому німці посадили Бандеру

Лідер ОУН Степан Бандера був арештований нацистами не через ідеї створення незалежної України. Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник під час програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер".

"Концтабір спочатку був з трьох кімнат номер, а потім 3-поверховий будинок. Чудовий концтабір", - саркастично зауважив чиновник. Присутні в студії історики та політики почали галасливо заперечувати, пропонуючи, зокрема, відвідати концтабір, де тепер відкрито музей, і подивитися, в яких умовах утримували лідера українських націоналістів.

У свою чергу ведучий шоу Євген Кисельов зауважив, що нехай це було, можливо, і комфортабельне, але все ж висновок. "Юлія Тимошенко зараз теж не на нарах. У неї там теж цілком комфортабельні апартаменти", - зазначив Кисельов. "Але вони-таки його посадили", - підкреслив він, коментуючи долю Бандери.

Табачник утверждает, что Бандера призывал "резать жидов и ляхов"

Організація українських націоналістів Степана Бандери фінансувалася нацистами, а Українська повстанська армія отримувала зброю з Німеччини. Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер".

"80 тисяч чоловік, які взяли зброю, селян Західної України - це і є громадянська війна", - підкреслив чиновник. За його словами, жертвами "бандерівців" стали 16 тисяч мирних людей.

Разом з тим, Табачник не вважає термін ОУН-УПА коректним, хоча і активно використовує його. На питання, чи буде він ставити знак рівності між ОУН і УПА, міністр відповів: "Ні, безумовно".

На його думку, ОУН фінансувалася нацистами і своїми офіційними документами солідаризувалася з тодішнім німецьким ладом. А забезпечення зброєю УПА здійснювали сили Вермахту.

Табачнику опонували практично всі присутні в студії політики, історики та журналісти.

"Степан Андрійович писав, що треба різати жидів і ляхів", - підкреслив Табачник у розмові про Бандеру і запевнив, що документально підтверджено: в історії УПА не було боїв з німцями.

На прохання процитувати таке твердження або принаймні вказати на документ, Табачник відповів, що у нього є професійна довідка про діяльність ОУН-УПА, де вказано, що німецькими архівами не було підтверджено втрат від діяльності українських націоналістів.

У відповідь на зауваження, а не вловлює він, як доктор історичних наук, різниці між поняттями "не вступали в бій" і "немає підтверджень втрат", Табачник відповів: "Я вловлюю те, що ви весь час маніпулюєте свідомістю". "Західні демократичні держави поставляли зброю партизанам в руху опору багатьох країн Європи, які не мали контактів ні з однією структурою влади гітлерівського Рейху. Іншим вони не постачали. Чому вони не постачали сюди? А тому, що чітко розуміли: ніякої збройної боротьби до приходу Червоної армії ні з ким ОУН-УПА не проводила ", - зазначив чиновник.

Відзначимо, що напередодні виборів до Верховної Ради, які мають відбутися 28 жовтня, серед політиків загострюється конкуренція за увагу електорату. Вони застосовують різні хитрощі з метою впливу на ірраціональну складову психології виборця. Провладні кандидати не гребують у виборі засобів маніпуляції суспільною свідомістю.

Раніше повідомлялося, що у Львівській області пам'ятниками Бандері підкуповують виборців.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1078 | Додав: adminA | Теги: львов, 70-річчя створення УПА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]