Ср, 2024-04-24, 10:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
75 виповнилося Адріано Челентано. Мрія не збулася - хотів стати годинникарем
Інші останні Новини світу

Італійський співак, актор, режисер Адріано Челентано у неділю відзначає 75-річний ювілей.

Напередодні свого дня народження Челентано вирішив подарувати шанувальникам невеликий сюрприз, передає РИА "Новости".

Він розмістив у своєму інтернет-блозі невідоме відео з кінопробою на роль у фільмі 1965 року знаменитого режисера Джузеппе Де Сантіса "Вони йшли на Схід" (Italiani brava gente).

Незважаючи на те, що актор успішно пройшов проби, він не став зніматися в цій картині, оскільки не хотів надовго розлучатися зі своєю дружиною Клаудією Морі, з якою вони одружилися в 1964 році й щасливо живуть разом дотепер, народивши трьох дітей - Розіту, Джакомо і Розалінду.

Челентано народився 6 січня 1938 року на півночі Мілану, у родині вихідців з південної італійської області Апулія. У дитинстві він не дуже захоплювався музикою, набагато більше йому подобалася професія годинникаря - якийсь час він навіть працював підмайстром у годинниковій майстерні свого дядька.

Однак, виступаючи в аматорському спектаклі-водевілі, молодий Адріано підкорив глядачів пародіюванням співака Луі Пріма. Після цього його стали запрошувати на самодіяльні конкурси, і в 1950 році він виконав два своїх перших "шлягери".

Це був час рок-н-ролу й Челентано, як і багато інших, почав наслідувати майстрів цього напрямку, таких як Елвіс Преслі, Джеррі Лі Льюїс: виконував їхні композиції, приграючи собі на гітарі.

За свою творчу кар'єру Челентано, який колись заявив, що його душа - це рок і що саме в цій музиці є свобода, записав понад 40 альбомів загальним тиражем 150 мільйонів екземплярів.

Крім музичної діяльності Челентано активно займався й кінематографом. Його дебютом у кіно стала епізодична роль у знаменитому фільмі "Солодке життя" Федеріко Фелліні, а в цілому він знявся у понад 40 фільмах.

В останні роки Челентано рідко радує публіку своїми сольними виступами. Так, перший за 18 років концерт співак дав у жовтні минулого року, виступивши із шоу Rock Economy на унікальному майданчику - сцені античного амфітеатру Arena di Verona.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1046 | Додав: adminA | Теги: 75, годинникарем, Адріано Челентано | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]