Чт, 2024-04-25, 21:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:15
7 чудес визначать у Києві
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У понеділок 13 травня розпочався проект "7 чудес Києва" – Інтернет-голосування за 7 чудес столиці на офіційному сайті акції 7chudes.in.ua.

Про це на прес-конференції, присвяченій презентації проекту, повідомив ініціатор акції Микола Томенко, повідомили у його прес-службі.

"7 чудес Києва" - це вже ІV етап всеукраїнської акції "7 чудес України", який триватиме у 2013 році з метою визначення визначних історико-архітектурних об'єктів столиці України, які свого часу відігравали важливу роль в історії міста та досі залишаються його прикрасою, зазначив Томенко.

"Завданням цієї акції є відкриття широкому загалу визначних об'єктів столиці, їх пропагування та збереження. Оргкомітет спеціально вирішив використати для проведення цієї акції весняно-літній період, щоб показати унікальні місця Києва та залучити киян і гостей столиці до пізнання цього міста", - сказав він.

Томенко повідомив, що Оргкомітетом визначено 30 фіналістів акції, які презентують Київ як місто Володимира Великого і Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, Лесі Українки, Тараса Шевченка, Миколи Лисенка, Михайла Старицького, Михайла Грушевського та інших видатних постатей, які тут жили, діяли і творили.

Серед фіналістів акції - Андріївський узвіз, Будинок з химерами, Видубицький монастир, Володимирський собор, Золоті ворота, Києво-Могилянська академія, Київська фортеця, Київський фунікулер, Національна філармонія України, Миколаївський костел та інші.

Інтернет-голосування триватиме до 23 серпня.

"7 чудес України" - загальнонаціональна акція, започаткована Фондом Миколи Томенка "Рідна країна" у 2007 році, яка стала найуспішнішим проектом у галузі популяризації вітчизняного туризму за більш ніж 20 років української незалежності.

За останні п'ять років було проведено три повноцінні етапи цієї акції, в результаті яких Україна визначила: "7 історико-архітектурних чудес"; "7 природних чудес", "7 чудес України: замки, палаци, фортеці".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: 7 чудес, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]