Пт, 2024-03-29, 03:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:17
84-річну онуку Івана Франка погрожують виселити з квартири за борги
Інші останні Офіційні новини

Онуку Івана Франка 84-річну Дарію Тарасівну місцева влада погрожує виселити з 6-кімнатної квартири в Києві по вул. Володимирській за борги за комунальні послуги. Як повідомляє депутат від БЮТ Олександр Бригинець, станом на сьогоднішній день Дарина Франко заборгувала 32 тисячі 339 гривень.

Пенсіонерка звернулася до голови постійної комісії Київської ради з питань культури та туризму з проханням допомогти у її скрутному становищі, пишуть в "Українській правді".

За словами Бригинця, вартість комунальних послуг для Дарії Франко складає 500 гривень на місяць, тимчасом як її пенсія становить лише 830 гривень.

"Отака подвійна мораль суспільства: у той час, коли Верховна Рада списує багатомільйонні борги підприємствам олігархів, а на святкуванні ювілею з нагоди 155-ї річниці від дня народження Івана Франка високоповажні чиновники говорять пафосні слова, онучка генія опинилася під загрозою стати "бомжем", бо немає чим сплатити непосильний борг за комунальні послуги", - сказав Бригинець.

Він звернувся до голови КМДА Олександра Попова з проханням надати доручення комунальним службам списати борг спадкоємиці письменника Франка.

Як відомо, навесні цього року набрав чинності новий закон "Про виконавче провадження", відповідно до якого за комунальні борги можуть відібрати житло.

Квартиру в Києві на вул. Володимирській, 48а родина Івана Франка отримала 1950 року як компенсацію за будинок у Львові, в якому нині розташовано Музей ім. Франка.

Як ми повідомляли, заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг у липні 2011 року склала 10,42 млрд грн. Пересычний термін заборгованості населення за послуги - 3,3 місяця.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1438 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]