Чт, 2024-04-18, 17:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка" - у Києві пройшов кіноконцерт "Українське кіно
Інші останні Культурні новини

З метою привернення уваги до Національної кіностудії художніх фільмів ім. О.Довженка як символу українського кіно та гордості держави, було вирішено провести кіноконцерт "Українське кіно. 900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка" в рамках культурно-просвітницького проекту "Благословенна Україна. Традиції і сучасність", передає Gazeta.ua.

"Ми періодично ставимо питання перед державою щодо підтримки студії, бо це національне надбання і його варто зберегти та утримувати. Кіностудія має величезну інфраструктуру та потенціал (тільки костюмів понад 100 тисяч одиниць, реквізити, понад тисячу одиниць різної зброї, починаючи від козацьких шабель, закінчуючи сучасною зброєю). Проте плани з модернізації кіностудії відкидалися через відсутність на це коштів",- говорить Олесь Янчук, народний артист України, генеральний директор Національної кіностудії ім. О.Довженка.

"Це вже третій захід в рамках проекту "Благословенна Україна. Традиції і сучасність". Зараз кінопростір стає порожнім, вітчизняна кіноіндустрія практично не розвивається, проте є величезний кінофонд, яким можна пишатися. Тому ми і вирішили організувати цю подію – щоб привернути увагу суспільства і керівництва держави щодо майбутнього нашої держави в цьому напрямку", - зазначила Оксана Старак, продюсер проекту, автор ідеї проекту "Благословенна Україна. Традиції і сучасність".

"Завданням проекту є популяризація українського традиційного кіно, а також створення майданчику для обміну досвідом між кінематографічними метрами та талановитою молоддю",- каже Влада Литовченко, координатор проекту, голова міжнародного Фонду культурного співробітництва.

У рамках заходу пройшло відкриття виставки колажів Лариси Кадочникової на тему фільму "Тіні забутих предків". Також глядачі побачили кіноконцерт у супроводі Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України (диригент – Дмитро Антонюк), де були представлені шедеври – "Тіні забутих предків", "За двома зайцями", "Богдан-Зиновій Хмельницький", "У бій ідуть лише "старі" та "Владика Андрей" у яскравому костюмованому шоу у виконанні відомих представників сучасної української культури та мистецтва.

Як повідомлялося, видатний український режисер, голова журі Національного конкурсу 45-ї "Молодості" Роман Балаян вважає, що у кіностудії імені Олександра Довженка були всі шанси стати українським Голлівудом. Однак, за словами режисера, кіностудією Довженка ніхто не займається.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: кіноконцерт Українське кіно, Київ, 900 аргументів Кіностудії Олександр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]