Чт, 2024-04-25, 18:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:16
"Аль-Каїда" оголосила джихад проти США і Ізраїлю через Мухаммеда
Інші останні Новини світу
Лідер міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" Айман аз-Завахірі призвав мусульман всього світу вести священну війну проти США і Ізраїлю в помсту за фільм, що "ображає пророка Мухаммада", передає NEWSru.co.il.

Аз-Завахірі охарактеризував ісламістів, що вчинили напади на посольства США в Каїрі і штурм консульства США у Бенгазі, як "чесних і ревних мусульман". Він привітав напади на посольства і вбивство американського посла і ще трьох співробітників дипломатичного відомства США в Лівії.

Як відомо, жертвами нападу на американське консульство в Бенгазі, скоєного 12 вересня цього року, стали четверо громадян США.

Представник США при ООН Сьюзан Райс заявила, що атака стала реакцією на публікацію в мережі виробленого в США фільму "Невинність мусульман", що ображає пророка Мухаммеда.

Однак 29 вересня прес-служба глави національної розвідки США повідомила, що атаку на консульство було сплановано терористами з "Аль-Каїди".

2 жовтня повідомлялося, що Вашингтон відхиляв неодноразові прохання диппредставництва США в Лівії підвищити заходи безпеки.

10 жовтня Держдепартамент США вперше дав докладний опис штурму американської дипмісії в ніч проти 12 вересня в Бенгазі. За даними відомства, посол задихнувся в диму пожежі, ховаючись у спеціальному сховищі, яке не змогли відчинити лівійці-нападники.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1074 | Додав: adminA | Теги: Аль-Каїди, фільм Невинність мусульман, джихад, США і Ізраїлю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]