Пт, 2024-03-29, 14:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Співробітники СІЗО і відвідувач отримали 5 і 7 років в'язниці за побачення з екс-спікером Криму
Інші останні Політичні новини

Суд засудив до п'яти і семи років в'язниці двох співробітників Сімферопольського СІЗО за організацію незаконного побачення для колишнього голови Верховної Ради Криму Анатолія Гриценка. Про це повідомив представник прокуратури Криму, передають "Українські новини".

За його словами, такий вирок виніс Залізничний районний суд Сімферополя 5 березня. Співрозмовник уточнив, що виконувач обов'язків начальника з оперативної роботи ізолятора отримав сім років позбавлення волі, а старший оперуповноважений - п'ять.

Суд також постановив конфіскувати їхнє майно і позбавив права протягом трьох років обіймати посади в правоохоронних органах.

Співробітників СІЗО звинувачували у зловживанні службовим становищем - вони влаштували незаконне відвідування арештанта в 2011 році.

Крім того, за рішенням суду, відвідувача, який незаконно перебував в ізоляторі, засуджено до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна за втягування працівників СІЗО в злочинну діяльність. Прізвище відвідувача не розголошується.

Нагадаємо, екс-спікера Анатолія Гриценка звинувачують за кількома епізодами, які стосуються його діяльності в період, коли він очолював Ленінську райдержадміністрацію (РДА) Криму в 2001-2005 роках: незаконна передача у приватні руки 4,8 тис га землі; незаконна передача в оренду 8 га землі; незаконна виплата матеріальної допомоги працівникам Ленінської РДА.

За рішення Вищого спеціалізованого суду України, задля об'єктивності процесу, колишнього спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка судять у Запорізькій області.

Гриценко був затриманий 24 січня 2011 року. У СІЗО до нього пускали нібито лише адвокатів - за час перебування за ґратами Гриценко жодного разу не зустрічався з дружиною або дітьми.

Гриценко обіймав посаду голови Ради Криму двічі: з лютого 1997 по квітень 1998 року і з травня 2006 по березень 2010 року. Також він був членом Партії регіонів. Головою Ленінської РДА він працював з січня 2001 по липень 2005 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1162 | Додав: adminA | Теги: Криму співробітники СІЗО і відвідув | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]