Пт, 2024-03-29, 10:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:57
ABC. Країни ЄС вирішили не вчиняти спортивного бойкоту Євро-2012
Інші останні Іноземна преса про Україну

Міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу не змогли дійти спільної позиції щодо можливого політичного бойкоту чемпіонату Європи з футболу, пише ABC.

Глава іспанської дипломатії Хосе Мануель Гарсія-Маргаліт заявив на прес-конференції в Брюсселі, що "думки розійшлися, і було вирішено чекати до останнього моменту, щоб дійти єдиної позиції". За його словами, "було вирішено, що спортивного бойкоту в жодному разі не буде - команди поїдуть на чемпіонат".

Гарсія-Маргаліт заявив, що приводом для розбіжності стало питання про політичні заходи, яких слід вжити стосовно української влади: одні наполягали на відсутності європейського політичного керівництва на матчах, інші допускали можливість присутності європейських лідерів, але вимагали попередити українську владу, що це не означає, ніби вони підтримують їхні дії, "неприйнятні у правовій державі".

Видання нагадує, що ЄС і Україна вже узгодили велику угоду про торговельну та політичну співпрацю, однак справа Юлії Тимошенко завадила підписати її. За словами глави європейської дипломатії Кетрін Ештон, "Україна повинна довести, що поділяє наші цінності", пише газета.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1253 | Додав: adminA | Теги: бойкоту Євро-2012, ABC. Країни ЄС, не вчиняти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]