Пт, 2024-04-19, 19:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:35
Аби бути гідними своїх пращурів українські письменники підуть у СІЗО з повинною
Інші останні Культурні новини
  Українські письменники у суботу 18 січня підуть під Лук'янівське СІЗО (м. Київ) і вимагатимуть, аби їх заарештували.

Про це організатори акції повідомили на сторінці у Facebook.

Акція відбудеться у суботу о 12:00 під Лук'янівським СІЗО, зазначається у повідомленні.

Як йдеться в аргументації письменників, прочитавши новий закон, вони зрозуміли, що чесні громадяни вже повинні йти здаватися.

"Ми, українські письменники – дуже законослухняні громадяни. Правда, ми жити не можемо без касок на голові і без поїздок колонами по 5 машин. Тому у суботу ми самі прийдемо під Лук'янівське СІЗО, порушивши всі можливі норми "закону Колісниченка-Олійника". І будемо вимагати, щоб нас за це заарештували", - йдеться у повідомленні.

"Зрештою, місце митця – в тюрмі, і ця славна традиція протяглася від Шевченка до Стуса. Будьмо гідними своїх пращурів!", – пишуть організатори.

Створив події письменник та журналіст Артем Захарченко.

"Будьмо гідними своїх пращурів! Літератори, пишіть у коментарях: "БУДУ". Друзі-читачі, приєднуйтеся до акції! Беріть із собою каски, маски, шапки та інші заборонені предмети!", - зазначається в повідомленні письменників.

Нагадаємо, більшість у Верховній Раді України у складі ПР, КПУ і частини позафракційних депутатів 16 січня ухвалила низку законів, якими:

запровадила відповідальність за збір конфіденційної інформації про правоохоронців і суддів;

посилила відповідальність за порушення під час проведення мітингів і встановила можливість позбавлення волі до 10 років за організацію масових безладів;

доповнила Кримінальний кодекс України статтею про відповідальність за блокування будівель чи споруд, які забезпечують діяльність органів державної влади, з можливістю позбавлення волі до 5 років;

доповнила Кримінальний кодекс України відповідальністю за екстремізм з можливістю позбавлення волі на термін до трьох років;

ввела покарання у вигляді штрафів і виправних робіт за наклеп у засобах масової інформації та в Інтернеті;

встановила штраф за здійснення особою, яка керує транспортним засобом, руху в колонах у складі більш як 5 транспортних засобів без узгодження умов і порядку руху з відповідним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України, який забезпечує безпеку дорожнього руху, що спричинило створення перешкод для дорожнього руху тощо.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1036 | Додав: nowyny | Теги: українські письменники, #Євромайдан, сізо з повинною | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]