Вт, 2024-04-16, 14:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Абромавичус - нардепи в 10-й раз поспіль провалили приватизацію індустріальних гігантів. Не дали голосів "Відродження", "Опоблок" та Ляшко
Інші останні Економічні новини

Народні депутати в черговий раз не проголосували за законопроект №2319а про приватизацію державних підприємств. Про це 8 грудня 2015 року написав у Тwitter'і міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

"Приватизацію (2319а) провалили вже в 10-й раз! "Відродження" (Хомутинник) - 0 голосів, "Опоблок" - 0, Ляшко - 0. Дерибан продовжується!" - написав він.

Нагадаємо, що Верховна Рада 24 листопада не проголосувала за урядовий проект поправок до приватизаційного законодавства (№2319а). Під час сигнального голосування за прийняття законопроекту в першому читанні проголосували лише 189 депутатів при необхідному мінімумі в 226.

За словами голови ФДМ Ігоря Білоуса, якщо би Рада ухвалила закон 24 листопада, то Одеський припортовий завод (ОПЗ) міг би бути проданий у березні 2016 року, після чого відбулася б продаж шести обленерго, "Центренерго" й чотирьох ТЕС.

Після перемоги Революції Гідності продовження політики масової приватизації, призупиненої за Віктора Януковича, гарантував 4 червня 2015 року в своєму зверненні до українського парламенту президент Петро Порошенко.

Однак, розпродаж ускладнено у зв'язку з внесенням змін до приватизаційного процесу та необхідністю прийняття відповідного законопроекту. Під час сигнального голосування 12 листопада депутати не підтримали даний законопроект. Наступного дня, 13 листопада, Абромавічус закликав парламентарів підтримати зміни, які дозволять скасувати обов'язкову норму про продаж 5-10% акцій стратегічних держкомпаній на біржах. За його словами, це, в свою чергу, сприятиме початку прозорої приватизації.

При цьому Абромавічус виступає категорично проти участі у новій хвилі приватизації українських олігархів. Не допустить Кабмін до масштабної приватизації й російських інвесторів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: Ляшко, провал, Опоблок, Відродження, приватизація індустріальних гіганті, 10-й раз, Абромавичус, нардепи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]