Вт, 2024-03-19, 12:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:06
Абромавічус: Україна здивувала МВФ виконанням зобов'язань
Інші останні Економічні новини

  Керівництво Міжнародного валютного фонду позитивно оцінює перебіг реформ і зусилля українського уряду з виконання умов, передбачених програмою кредитування Фонду. Про це розповів у понеділок, 20 квітня, у Вашингтоні міністр економіки України Айварас Абромавічус, передає Укрінформ.

"У МВФ ми обговорювали перебіг реформ (в Україні - ред.), які є проблеми, яка підтримка потрібна тощо", - розповів глава Мінекономіки про зустріч напередодні з керівництвом Фонду.

Відповідаючи на питання Укрінформу, наскільки МВФ задоволений виконанням програми з боку України, міністр підкреслив: "Я думаю, вони сильно здивовані, що все-таки ми не лише обіцяємо, а й виконуємо (вимоги - ред.), тому перший транш, який ми отримали, це тільки підтверджує".

Він також висловив впевненість, що Фонд й далі підтримуватиме Україну, "тому що ми в цьому уряді, в цьому парламенті доводимо, що тримаємо своє слово і виконуємо те, про що домовлялися".

Щодо процесу реструктуризації боргу - однією з умов, необхідних для отримання наступного траншу МВФ, - Абромавічус зазначив, що переговори тривають, міністр фінансів визначила терміни, і всі сторони про це знають. У зв'язку з цим він висловив сподівання на конструктивний підхід кредиторів.

Глава Мінекономіки теж нагадав, що Україна для консультацій найняла компанію Lazard, яка є найкращою в світі з реструктуризації суверенних облігацій.

"Тому я впевнений, що ми досягнемо того результату, якого чекаємо", - підсумував Абромавічус.

Одне з серйозних питань, яке більшою мірою непокоїть західних інвесторів на українському ринку, є нинішній стан справ в антимонопольній сфері в Україні, розповів Абромавічус.

"Безліч іноземних компаній вже не вперше – під час інших поїздок я теж чув таке – сильно скаржаться на наше антимонопольне законодавство, яке, в принципі, не відповідає європейській практиці, а багато моментів – навіть світовій", - зазначив міністр.

За результатами зустрічей з представниками бізнесу США Абромавічус наголосив, що в середньому такі настрої має кожна третя американська компанія.

В зв'язку з цим він зазначив важливість виконання умов, прописаних в коаліційній угоді, а також меморандумі з МВФ, що в першому півріччі в Україні буде призначений новий голова і цілий склад Антимонопольного комітету, а в другому півріччі буде змінено законодавство.

"Ми хотіли б, аби Україна звучала в позитивному контексті, а не в негативному, тому після повернення (зі США – ред.) розмовлятиму з прем'єр-міністром і президентом, аби щонайшвидше змінити ситуацію щодо Антимонопольного комітету", - сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард вітає прогрес економічних реформ в Україні, досягнутий у рамках підтримуваної фондом програми розширеного фінансування EFF.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: Абромавічус: Україна здивувала МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]