Пт, 2024-03-29, 11:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:45
Адміністрація президента вирішила пришвидшити євроінтеграцію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Київ працює над тим, щоб Угода про асоціацію запрацювала в повному обсязі вже в 2015 році, попри домовленість з Російською Федерацію про відтермінування дії економічної частини документа.

Про плани Києва з пришвидшеного запуску угоди повідомив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ті цифри, ті терміни, про які ми говорили раніше, - кілька років на ратифікацію Європейським Союзом (Угоди про асоціацію між Україною та ЄС - ред.), - сьогодні, при такій нашій взаємодії з партнерами з ЄС та роботі можуть бути реалістичні в досить близькій перспективі", - сказав Чалий.

"До кінця наступного року досить реально ввести в дію Угоду про асоціацію в повному обсязі, отримавши ратифікацію цього документа у всіх 28 країнах-членах ЄС", - заявив він, нагадавши про те, що низка держав ЄС вже ратифікувала угоду.

За словами Чалого, Україна працює над пришвидшенням набуття чинності угоди. "Ми ставимо собі саме таке завдання", - наголосив він.

Між тим Російська Федерація напевне матиме претензії щодо такого розвитку події та оголосить його порушенням тристоронніх домовленостей з ЄС та Україною.

Нагадаємо, згідно з результатами тристоронніх переговорів у п'ятницю, 12 вересня, Угода про асоціацію в частині зони вільної торгівлі не застосовуватиметься протягом року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: євроінтеграцію, Адміністрація Президента | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]