Чт, 2024-04-25, 10:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Адріатичний газовий коридор створять Україна, Хорватія та Угорщина
Інші останні Економічні новини
Україна, Хорватія і Угорщина домовилися розширити наявні трубопроводи, щоб створити коридор, по якому буде транспортуватися природний газ через три країни, і підключитися до запланованого Транс-Адріатичного газопроводу (ТАГ), що у Південній Європі, повідомляє агентство Bloomberg.

"Нова інфраструктура дозволить нам спрямовувати газ на східно-європейські ринки", - сказав хорватський заступник міністра закордонних справ Йошко Клісович.

При цьому він додав, що прем'єр-міністри країн готові незабаром підписати договір.

За рахунок диверсифікації поставок газу коридор дозволить підвищити безпеку енергопостачань у регіоні і допомогти стриманню залежності Європи від російського газу, після того, як через цінові розбіжності з Україною були зірвані поставки в Європейський Союз.

У Хорватії коридор має бути підключений до терміналу зрідженого природного газу на острові Крк, так само як і до Транс-Адріатичного газопроводу на півдні країни, заявив Клісович. ТАГ, розроблений норвезькою Statoil ASA, німецькою EON SE і швейцарською Axpo, буде спрямовувати 10 млрд куб м азербайджанського газу на рік в Італію з кордону між Туреччиною та ЄС, через Грецію і Албанію.

Також Клісович зазначив, що проект може фінансуватися коштом ЄС і зацікавлених компаній.

Як повідомлялося, Україна у зв'язку з планами і заявами "Газпрому" про істотне зниження транзиту російського газу до Європи через українську газотранспортну систему і небажанням знизити ціну російського газу почала використання своїх газотранспортних потужностей у реверсному режимі.

Україна з листопада 2012 року почала імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з підприємством RWE Supply & Trading GmbH (Німеччина). З квітня 2013 року почалися постачання природного газу з боку Угорщини. Крім того, ведуться переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунії про можливість подачі природного газу в ГТС України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: україна, Адріатичний газовий коридор, Хорватія та Угорщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]